بمناسبة الرجوع للمدارس فكره حلوه هتوفر معاكى كتير
برجر بالفول الصويا طعمه روعه فى عجينه هشه وطريه بدل الكيزر
البرجر
نص كيلو لحمه مفرومه _ ربع كيلو فول صويا _ 2بصله متوسطه مبشوره _ ربع معلقة فلفل أسود _ معلقة صغيرة ملح _ ربع معلقة بهارات برجر ولومفيش يبقى بهارات عاديه _ معلقة كبيرة كاتشب _ معلقة كبيرة مسطرده _معلقة صغيرة ثوم بودر _ رشة قرفه _ معلقة كبيرة ذبدة
الطريقه
أولا انقعى الفول الصويا فى ماء دافى لمدة نص ساعة وصفيه كويس فى شاشة هنحتاج ربع كيلو بعد نقعه
ثانيا خدى نص كمية البصل المبشور واعصريه كويس جداً وشوحيه فى الذبده يا دوب تتبل وسبيها تبرد
واخلطى المفروم مع الفول والتوابل والبصله المتشوحه وباقى البصل النى وقلبى كويس واضربى الخليط فى الكبه علشان ينعم وقسميه كور بالحجم اللى تحبيه واضغطى عليها ما بين كيسين ثلاجة أو فى مكبس البرجر واحفظيه فى الفريزر لو حابه تخزنيه ما بين كل قطعة كيس ولو هتسويه معلقة زيت فى طاسه تيفال وسويه
عجينه القرص
المكونات
3 كوب دقيق _ 2ملعقة لبن بودره _ ربع كوب زيت _ ملعقة كبيرة خميرة فورية _ ربع معلقة ملح _ معلقة كبيرة سكر _ نص معلقة بيكنج بودر _ ماء دافى للعجن
الطريقه
اخلطى كل المكونات مع بعض واعجنيها بالماء الدافى لحد ما العجينه تلم معاكى وتبقي عجينه متماسكة وسبيها تخمر لحد ما يتضاعف حجمها ولما تخمر قسميها كور وافرديها بالنشابه بسمك حوالى 3 ملى وحطى فى النص معلقة كاتشب وعليه قرص البرجر المستوى البارد وعليه حلقة بصل وحلقة فلفل وحلقة طماطم ولمى العجينه عليه وخلى القفله لتحت ورصيه فى الصنيه وابعديه عن بعضه علشان هيخمر وادهنى الوش لبن ورشى سمسم وسبيه يخمر وبعدين دخليه الفرن على درجة حرارة 200 وهيبقى عندك أحلى سندوتش برجر ينفع للأولاد فى المدارس
برجر بالفول الصويا طعمه روعه فى عجينه هشه وطريه بدل الكيزر
البرجر
نص كيلو لحمه مفرومه _ ربع كيلو فول صويا _ 2بصله متوسطه مبشوره _ ربع معلقة فلفل أسود _ معلقة صغيرة ملح _ ربع معلقة بهارات برجر ولومفيش يبقى بهارات عاديه _ معلقة كبيرة كاتشب _ معلقة كبيرة مسطرده _معلقة صغيرة ثوم بودر _ رشة قرفه _ معلقة كبيرة ذبدة
الطريقه
أولا انقعى الفول الصويا فى ماء دافى لمدة نص ساعة وصفيه كويس فى شاشة هنحتاج ربع كيلو بعد نقعه
ثانيا خدى نص كمية البصل المبشور واعصريه كويس جداً وشوحيه فى الذبده يا دوب تتبل وسبيها تبرد
واخلطى المفروم مع الفول والتوابل والبصله المتشوحه وباقى البصل النى وقلبى كويس واضربى الخليط فى الكبه علشان ينعم وقسميه كور بالحجم اللى تحبيه واضغطى عليها ما بين كيسين ثلاجة أو فى مكبس البرجر واحفظيه فى الفريزر لو حابه تخزنيه ما بين كل قطعة كيس ولو هتسويه معلقة زيت فى طاسه تيفال وسويه
عجينه القرص
المكونات
3 كوب دقيق _ 2ملعقة لبن بودره _ ربع كوب زيت _ ملعقة كبيرة خميرة فورية _ ربع معلقة ملح _ معلقة كبيرة سكر _ نص معلقة بيكنج بودر _ ماء دافى للعجن
الطريقه
اخلطى كل المكونات مع بعض واعجنيها بالماء الدافى لحد ما العجينه تلم معاكى وتبقي عجينه متماسكة وسبيها تخمر لحد ما يتضاعف حجمها ولما تخمر قسميها كور وافرديها بالنشابه بسمك حوالى 3 ملى وحطى فى النص معلقة كاتشب وعليه قرص البرجر المستوى البارد وعليه حلقة بصل وحلقة فلفل وحلقة طماطم ولمى العجينه عليه وخلى القفله لتحت ورصيه فى الصنيه وابعديه عن بعضه علشان هيخمر وادهنى الوش لبن ورشى سمسم وسبيه يخمر وبعدين دخليه الفرن على درجة حرارة 200 وهيبقى عندك أحلى سندوتش برجر ينفع للأولاد فى المدارس
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق