الثلاثاء، 14 مايو 2019

بلح الشام من اعداد شيفنا المميز وليد السعيد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:بلح الشام
°•°•°•°•°•°•°
مقدم من : شيف_وليد_السعيد
مده التحضير : 15دقيقه
مده القلي : 10 دقائق
المقادير
¤¤¤¤¤¤¤¤
¤ 1 كوب دقيق
¤ 1 كوب ماء
¤ ربع كوب زيت
¤ 2 بيضة
¤ ربع معلقة صغيرة فانيليا
¤ رشة ملح
¤ معلقة صغيرة نشا

مقادير الشربات
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤ 2 كوب سكر
¤ 2 كوب ماء
¤ 1 معلقة كبيرة عسل جلوكوز
¤ ليمونة مقطعة طرنشات 
¤ كل مقادير الشربات فى كسرولة ونضعهم على النار    وبعد الغليان نتركهم خمس دقائق على نار هادئة ثم نطفى النار ويترك ليبرد

طريقة التحضير
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
👈 نحضر طبق نضع به المواد الجافة الدقيق ورشة الملح والنشا ونخلطهم مع بعض

👈 نحضر حلة على النار ونضع الماء والزيت ويترك على النار حتى الغليان

👈 نهدى النار ونضع الدقيق ونقلب حتى تتكون عجينة ويختفى الدقيق ونطفى النار

👈 نضع العجينة بطبق وتترك لتبرد

👈 بعد ما تبرد نحضر طبق ونضع عجينة بلح الشام ونشغل المضرب الكهربائى

👈 وننزل بالبيض واحدة تلى الأخرى مع الفانيليا ونخلط الى ان يختفى البيض وتصبح عجينة ناعمة

👈 ثم نضعها بكيس حلوانى به بلبلة مقاس 12 أو  14

👈 ونحضر حلة على النار وبها زيت غزير بارد وننزل ببلح الشام والزيت بارد على نار هادئة

👈 بالمقص المغموس بالزيت نبدأ بتكسير العجين عند نزوله بالزيت مع ملاحظة وضع كمية قليلة بالحلة علشان بيزيد حجمه

👈 وعلى نار هادئة وبعد ما يطفو على وجه الزيت نعلى النار قليلا ونقلبه بحرص حتى يحمر ويعطينا اللون الذهبى

👈 ثم نطفى النار ونرفعه بمصفاه ثم نضعه بطبق وننزل عليه بالشربات البارد

👈 ويصفى من الشربات ونضعه بطبق التقديم ونرش عليه أى نوع مكسرات أو جوز الهند حسب المتاح عندك وياسلام لما ففتحه ونحشيه قشطة أو نغمسه بشوية صوص الشيكولاتة

👈 ومتنسيش لو فى لسه عجينة نستنى لما الزيت يبرد تماما ثم نشعل النار وننزل ببلح الشام ونكرر الكلام لازم يكون الزيت بارد فى كل مرة نحمر فيها بلح الشام وقدميه لكل حبايبك وبالهنا والشفا تحياتى #شيف_وليد_السعيد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013