الأربعاء، 6 نوفمبر 2019

حمصية مقدمة من الشيف جيجي فاروق

كتبت غادة المصري
 المكونات
 نصف كيلو سكر نصف كيلو عسل جلوكوز ربع ملعقة صغيره ملح ليمون فانيليا ملعقة صغيرة ماء زهر زيت للدهن كوب ماء حمص محمص في الفرن 10 دقائق الطريقه نخلط السكر والعسل والماء علي النار ونتركهم يغلوا ثم نضيف الفانيليا والملح والماء الزهر لمدة عشر دقائق ثم نعمل اختبار لكثافة العسل نحضر طبق وبه ماء ونضع فيه نقطه كبيره من العسل لو تجمدت نرفعه من علي النار ولو طريه نتركه يغلي ثم نضيفه الي المكسرات شويه شويه ونقلب ونضيف عند الحاجه ونفرده في صاج مدهون بالزيت ونضغط عليه بالنشابة ونفرده سماكة 1 سم ونقسمه بصوره سريعه حتي لا يتجمد بالقطاعه او السكينه دوائر اومربعات او مستطيلات علي حسب الرغبه ويقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق