الثلاثاء، 9 نوفمبر 2021

طريقة عمل الفراخ والكفته المشويه بالمنزل مقدم من الشيف حماده راشد


مدة التحضير ١٠دقيقه


مدة الطهي ٢٠دقيقه


المكونات


فرخه ٢كيلو

بصل مبشوره ٢حبه

طماطم مبشوره ٢ حبه

صلصه بوريه ٢معلقه كبيره

روزماري ٢جرام

بهارات (ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب وكمون وبابريكا بصل بودر توم بودر ماجي بودر توم مفروم فريش) الخ من التوابل الا تحبها

البهارات حسب احتياجك من الكميه


الطريقه 


في إناء غويط نضع المكونات كلها مع بعض ويقلب الدجاج بعد ما يقطع ٤  او٨ قطع زي ما تحب ليمتزج ببعضه مع البهار ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب وكمون وتوم بودر وبصل بودر وماجي بودر وبابريكا حمراء وثوم مفروم ناعم فريش مع الروزماري ويترك ١ساعه في الثلاجه وعلى الفحم حتي النضج او الطهي


الكفته_المشويه


* المكونات


لحمه مفرومه مع دوش ١كيلو

دوش ٢٠٠ جرام 

بصل مبشور ٣حبه

بهارات (ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب)

حسب الرغبه


الطريقه


في إناء غويط نضع اللحم المفروم مع الدوش وننزل عليهم بتفل البصل الا بشرناه والبهارات ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب وناخذ ماء البصل الا بشرناه نصبع بيه الكفته على أسياخ الشوي

وتقدم مع رز اصفر او بالزعفران أو أي نوع حسب الرغبه مع وجود بعض المقبلات زي الطحينة والثوميه والسلطه الخضراء والتبوله والجريك سلاد حمص لبناني باللحم أو الدجاج والزبادي والبذنجان المخلل وبألف هنا


مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق