الخميس، 26 أكتوبر 2017

بيتزا شرقى بالبسطرمة مقدمة من الشيف دينا طارق

بيتزاشرقي بالبسطرمه
مقدمه من :دينا طارق
مده التحضير : 35 دقيقه
وقت التسويه : 20
المقادير
كيلو دقيق
رشه ملح
ماء للعجن حسب الحاجه
الحشو
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيتون شرايح
فلفل الوان او رومي
جبنه موتزاريلا ورومي
(بسطرمه -سوسيس -فراخ -تونه -جمبري )
اختياري حسب الرغبه
الطريقه
نضع الدقيق والملح والماء الدافيء ونعجن لمده لاتقل عن 15 دقيقه نسيب العجين يرتاح لمده ساعه
وبعدها نقسم العجينه 4 كور صغيره واربع كور كبيره ونضعهم في طبق غويط وندهن الكور بالزيت ونسيبها ترتاح نص ساعه
التحضير
ندهن الرخامه زيت ونبدا نفرد العجينه بادينا وندهن طبقه زيت ع العجينه ونفرد كويس اماةتكون رقيقه خالص نبدا نحشيها الحشو اللي مجهزينه وجبنه ونقفلها ع شكل ظرف ونشيلها بالراحه وندهن الرخامه تاني طبقه من الزيت وناخد كوره من الكبيره ونفرد ها زي الاولي بالظبط ونجيب الاولي الي قفلناها ظرف ونحطها وسط العجينه التانيه ونقفلها ظرف ونجيب صينيه زندهنها زيت ونضع فيه الفطيره ونفردها بالراحه ف الصينيه كويس بالضغط عليها
وع الوش نضيف نفس الحشو وجبنه ع الوش
وع الفرن يستوي من تحت وبعدين نفتح الشوايه الجبنه تسيح وتاخد لون
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق