بسكوت البنجر
مقدم من هبه متولى
مدة التحضير 20 دقيقه
مدة الطهى 10 دقائق
المقادير:
********
2ونص كوب دقيق منخول
ورقة بكنج بودر
كوب الا ربع زبده سايحه
نصف كوب سكر بودر
ربع كوب او زياده شويه عصير بنجر ( عصير البنجر بتسلوقى البنجر وتضربيه فى الخلاط بالماء التسلق فيه علشان تبقى اخدى القيمه الغذائيه بتاعته كامله )
وورقتين فانليا
الطريقه:
*******
1 - هنضرب السكر مع الذبده والفانليا كويس جدا
2 - ثم اضافة الدقيق بالتدريج مع الاستمرار فى العجن
3 - ثم اضافة عصير البنجر بالتدريج حتى تصبح عجينه لينه سهلة الفرض وتترك لمدة ربع ساعه لكى ترتاح والتشكيل
4 - تفرد العجينه مابين ورقتين ذبده ثم تشكل وترص على صنيه بها ورق ذبده لو مش موجود ورق زبده بديله ورق المونيوم
5 - وتوضع فى فرن درجة حراره 180 انا الفرن الستخدمته نارو عاليه جدا فظبط الفرن على 160 ويكون الفرن سخن من الاول وتوضع لمدة 10 دقائق
ملحوظه بتطلع البسكوت طرى شويه واول مايبرد بينشف وتقدم بالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من هبه متولى
مدة التحضير 20 دقيقه
مدة الطهى 10 دقائق
المقادير:
********
2ونص كوب دقيق منخول
ورقة بكنج بودر
كوب الا ربع زبده سايحه
نصف كوب سكر بودر
ربع كوب او زياده شويه عصير بنجر ( عصير البنجر بتسلوقى البنجر وتضربيه فى الخلاط بالماء التسلق فيه علشان تبقى اخدى القيمه الغذائيه بتاعته كامله )
وورقتين فانليا
الطريقه:
*******
1 - هنضرب السكر مع الذبده والفانليا كويس جدا
2 - ثم اضافة الدقيق بالتدريج مع الاستمرار فى العجن
3 - ثم اضافة عصير البنجر بالتدريج حتى تصبح عجينه لينه سهلة الفرض وتترك لمدة ربع ساعه لكى ترتاح والتشكيل
4 - تفرد العجينه مابين ورقتين ذبده ثم تشكل وترص على صنيه بها ورق ذبده لو مش موجود ورق زبده بديله ورق المونيوم
5 - وتوضع فى فرن درجة حراره 180 انا الفرن الستخدمته نارو عاليه جدا فظبط الفرن على 160 ويكون الفرن سخن من الاول وتوضع لمدة 10 دقائق
ملحوظه بتطلع البسكوت طرى شويه واول مايبرد بينشف وتقدم بالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق