الأحد، 26 نوفمبر 2017

بسكوت البنجر مقدمة من الشيف المبدعة هبة متولى _موقع اذاعة العرب

بسكوت البنجر
مقدم من هبه متولى
مدة التحضير 20 دقيقه
مدة الطهى 10 دقائق
المقادير:
********
2ونص كوب دقيق منخول
 ورقة بكنج بودر    
 كوب الا ربع زبده سايحه
نصف كوب سكر بودر    
ربع كوب او زياده شويه عصير بنجر ( عصير البنجر بتسلوقى البنجر وتضربيه فى الخلاط بالماء التسلق فيه علشان تبقى اخدى القيمه الغذائيه بتاعته كامله )
وورقتين فانليا
الطريقه:
*******
1 - هنضرب السكر مع الذبده والفانليا كويس جدا
2 - ثم اضافة الدقيق بالتدريج مع الاستمرار فى العجن
3 - ثم اضافة عصير البنجر بالتدريج حتى تصبح عجينه لينه سهلة الفرض وتترك لمدة ربع ساعه لكى ترتاح  والتشكيل
4 - تفرد العجينه مابين ورقتين ذبده ثم تشكل وترص على صنيه بها ورق ذبده لو مش موجود ورق زبده بديله ورق المونيوم
5 - وتوضع فى فرن درجة حراره 180 انا الفرن الستخدمته نارو عاليه جدا فظبط الفرن على 160 ويكون الفرن سخن من الاول وتوضع لمدة 10 دقائق
ملحوظه بتطلع البسكوت طرى شويه واول مايبرد بينشف وتقدم بالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق