الجمعة، 3 نوفمبر 2017

فراخ مشوية فى الفرن مقدمة من الشيف المميزة نرمين الشرقاوى

اسم الوصفه.فراخ مشويه ف الفرن
مقدمه من الشيف نرمين الشرقاوي
مده التحضير 15 دقيقه
مده التسويه 90 دقيقه
مقدمه من .نرمين الشرقاوي
المقادير.....
1بصله كبيره مبشوره
2 طماطم كبيره مبشوره
1فلفل رومي مقطعة
1فلفل سخن
10 فص ثوم صحيح
1ملعقه صغيره فلفل اسود
1ملعقه كبيره كزبره
1ملعقه كبيره كمون
1ملعقه صغيره ملح
الطريقه ....
نخلط كل المقادير مع بعض مع التوابل
نكون مجهزين الفرخه ونفتحها من الظهر نصفين بس ما تفصليهاش وبعدين نعمل فتحه ف الصدر ونتبل الفرخه بملح وكزبره تحت الجلد كويس وبعدين نجيب الخلط ونتبل الفرخه تحت الجلد
ياريت لو نتركها ف التتبيله ليله كامله وقبل التسويه نضيف 2 كوب مج ماء ونغطيها بورق فويل وتدخل الفرن نصف ساعه ع نار عاليه وبعدين نهدي النار كمان نصف ساعه وبعدين نشيل الورق باقي الوقت عشان تاخد لون
وبالهناء
تقدم مع أرز اصفر أو أرز بالشعريه
طريقه الأرز الأصفر.
2 كوب ارز بسمتي أو أرز مصري
سمنه
1ملعقه كبيره كركم
1ملعقه صغيره كاري
ماء اوشوربه للتسويه
الطريقه. ..
نشوح الأرز وبعدين نضيف التوابل مع التقليب وبعدين نضيف الشوربة أو ماء لتسويه الأرز
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق