الجمعة، 1 ديسمبر 2017

موزه بصوص الطماط مع بطاطس بورية مقدم من الشيف المبدع على عبد الحميد _موقع واذاعة اخبار العرب

موزه بصوص الطماطم مع بطاطس بوريه
بطاطس مسلوقه بالزعتر الطازج
مقدمه شيف علي عبد الحميد
المكونات
موزه ضاني
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح وفلفل اسود
جوزة الطيب
قرفه
جزر .طماطم
بطاطس
حليب
فلفل ابيض
زبده
زيت
الطريقه
تسلق الموزه نصف تسويه مع مراعاة وجود ماء سليق بكميه قليله
في نهايه النضج ترفع من ماء السلق وتتبل بالبصل والثوم وجوز الطيب
والقرفه مع بشر طماطم وتزج بالفرن لتمام النضج وتقلب جيدا حتي .يرفع وعاء علي النار مع قليل من الزيت ويمكس بصل مع الجزر
ويقلب جيدا حتي اللون الذهبي ويضاف الثوم الطازج وعصر طماطم
واستوك  الناتج من السليق مع الموزه وتترك علي نار هادئا تماما.وتقدم
لعمل البطاطس البوريه..
سلق البطاطس جيدا ثم توضع في مكس التحضير مع كوب حليب
وقطعة زبده وملح وفلفل ابيض..وتنعم جيدا كريمي وتقدم
بطاطس بالزعتر سهل وبسيط جدا
تقشر البطاطس وتسلق في في ماء مغلي مع ملح وفلفل ابيض
وتقدم ساخنه مع الزعتر الاخضر الطازج .وصحه وعافيه.
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق