الأحد، 3 ديسمبر 2017

عايزه تعرفي سر ولون وطريقه كفته الحاتي في سنه اولي مطبخ مع شيف ندي فاروق-موقع اذاعه واخبار العرب

اعداد:ندي فاروق
                &سنه اولي مطبخ مع ندي فاروق&
                الاسرار والتكات كلها في مطبخي
اسم الوصفه :كفته الحاتي
مقدمه من شيف: ندي فاروق
وقت التحضير : 10 دقايق
وقت التشميع:نص ساعه
وقت الطهي :حوالي 20 دقيقه وحسب حجم صوابع الكفته

&المقادير&
نص كليو لحمه مفروم
قطعه ليه صغيره
ملح فلفل معلقه بهارات كفته او لحمه فقط مش عايزه اي بهارات تاني ملقه صغيره بيكنج بودر
بصله متوسطه  مفرومه ناعم ومكتريش البصل
2معلقه صويا صوص لو أمكن
معلقه دبس الرمان لو أمكن
&الطريقه&
اولا هنقسم اللحمه اي جزئين جزءهنفرمه ناعم مع الليه والجزء التاني زي ماهو  ودا اول سبب لتماسك الكفته
ثانيا البصله هنصفيها من مياتها كويس جداا ونضيف تفل البصل للحمه مع البهارات ومعلقه البيكنج بودر وده سر مهم لطرواة الكفته ومعلقه صويا صوص ومعلقه دبس الرمان لو امكن مفيش نفاسك كفايه ياست الكل
ونحتفظ بمياه البصل مع معلقه صويا صوص ومعلقه زيت
مفيش صويا صوص ولا يهمك معلقه.كاتشب مفيش هو المياه والزيت وزي الفل
ثالثا نعجن ايوا نعجن اللحمه مع البصل والبهارات كويس جداا ونغطيها وندخلها التلاجه تتشمع ساعتين ودي تكه مهمه في تماسك الكفته
رابعا نصبع الكفته علي معلقه خشب ونبل ايدينا بخلطه مياه البصل مع صويا الصوص والزيت وتمسح علي الكفته كويس  ونرصها في صينه مدهونه زيت وتتدخل فرن ساخن جدااااااا
يدوبك 15 دقيقه وتفتحي الفرن وتشوفي استوت ولا لا طلعيها طريه بلاش تسيبها تنشف في الفرن وتبقا حاجه تاتيه غير الكفته بلاش😂
ونخرجها وتقدم بالف هنا وشفا

#متصبعيش الكفته رفيعه 😉
انتظروني في وصفات احلي واحلي مع شيف ندي فاروق
رئيس قسم المرآه والمجتمع :ندي فاروق

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق