الثلاثاء، 5 ديسمبر 2017

احلي طريقه لعمل سمك البوري سنجاري من شيف ندي فاروق-موقع اذاعه اخبار العرب

اعداد :ندي فاروق
          &سنه أولي مطبخ مع شيف ندي فاروق&
اليومين دول يومين احلي سمك
ومفيش احلي من صينيه بوري  اسكندراني بالبطاطس
اسم الوصفه :بوري سنجاري بالبطاطس
مقدمه من : شيف ندي فاروق
وقت التحضير:10 دقايق
وقت التتبيل:30 دقيقه
وقت التسويه:35دقيقه
&المقادير&
عدد 4 سمكات بوري
نص كوب زيت
ملح كمون  كزبره ناشفه خل ليمون شطه
توم مفروم
2عدد طماطم
1عدد فلفل رومي
1عدد فلفل حار
2عدد جزر مبشوره
4فصوص توم شرائح
1عدد بصل قطع صغيره
1حزمه كرفس
شرائح ليمون
&الطريقه&
اولا نغسل السمك جيدا ثم نفتح السمك من الطهر مثلا الكتاب
ثانيا نعمل تتبيله توم وملح وفلفل احمر كمون  وكزبره ناشفه مفرومين مع بعض كويس وونزل عليهم بخل وليمون ورشه شطه بسيط  ونتبيل بالتتبيله دي السمك ونترك السمك يشرب التتبيله ساعه
ثم نقوم بعمل الخلطه لحشو البوري سنجاري
نقطع كل من الطماطم والبصل والفلفل والكرفس  ونضع عليهم التوم الشرائح  والجزر المبشور ورشه ملح وكمون وكزبره ناشفه ومعلقتين زيت ونقلبهم جيدا
 مدهونه زيت
ونقطع شرائح رفيعه من البطاطس ونضع عليها جزء من التتبيله تبع الخضار مع البطاطس ونقلبهم كويس ونرصهم في قاع الصينيه ثم نضع السمك  ويدخل السمك قرن سخن علي اعلي درجه 10 دقايق ثم نخرج السمك ونحشي السمك من الحشوه تبع الخضار ونضع علي الوش رش ليمون ونص كوب زيت وندخل الصينيه الفرن  مره اخري حوالي 10 دقايق  بيكون استوي بطفئ الفرن ونولع الشوايه يأخد لون دهبي جميل وبالف هنا
#ملوحظة تكه الخضار بحطها في اخر 10 دقايق بيفضل الخضار مقرمش   ولونه زي ماهو وفي نفس الوقت استوه😉👍

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق