السبت، 2 ديسمبر 2017

فتة شاورما الدجاج مقدمة من الشيف المبدعة من عوض _موقع واذاعة اخبار العرب

فتة شاورما الدجاج .
مقدمه من // مني عوض .
مدة الطهي // ساعه .
مدة التحضير // عشر دقائق
المكونات //
ثلاثة اكواب ارز بسمتي .
نصف كيلوا فراخ بانيه مقطعه شرائح
عيش محمص .
زبادي مايونيز & ثوم مهروس بصل .
الطريقه //
اولا // الفراخ البانبه . تقطع شرائح ونحط عليها ربع كوب زيت زيتون وبصله شرائح رفيعه وخمس فصوص ثوم مروسين ومعلقة خل صغيره وليمونه كبيره وملح وفلفل وسنة قرفه رشة بابريكا نصف معلقه صغيره مسترده ومعلقة زبادي كبيره وتتبلي بيهم الفراخ وتسيبيها بالخلطه ثلاث ساعات او ساعتين  ثم توضع علي النار بخلطتها تشيل وتحط مع نفسها لحد ما تطيب والميه تنشف .
- العيش . اما تحمصيه في الفرن او تحمريه في الزيت حسب الرغبه ولما يخرج تضعي عليه شوية كمون وقرفه وملح وفلفل وتسيبيه بيبقي جنان -
- الصوص عباره عن  اربع ملاعق كبار  زبادي ثلاث ملاعق كبار  مايونيز اربع فصوص ثوم مهروسين ليمون ملح فلفل شطه .
- الارز - عباره عن بصله مقطعه صغير تتشوح في نصف كوب زيت زيتون ولما تقارب الاصفرار ننزل باربع او خمس فصوص ثوم مهروسين ثم نندزل علي طول بالارز ونضع اثنين مكعب من مرقة الخضار وكوب ونصف ماء وثلث معلقه صغيره فلفل اسمر بجد الفلفل بيكون رائع وعلي الهادي وبالف هنا -
التحضير لطبق الفته //. بنضع العيش المحمص اولا  ثم الارز ثم الفراخ ثم الصوص وبالف هنا وشفا  ( يمي يمي )
مديره قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق