شركسيه
مقدمه من شيف فاطمه محمود
مده التحضير ١٥ دقيقه مده الطهى نص ساعه
الطريقه لعمل أرز الشركسيه:في إناء علي النار نضع السمنه وورق اللورا يتشوح ونضع الملح ونسقى الرز مرقه ونغطى عليه
لعمل دجاج الشركسيه:نقوم بتسخين السمنه في الطاسه ونضع صدور الدجاج تتشوح مع رشه جوزه الطيب وملح وفلفل تتشوح من الجهتين لتصبح لونها دهبى وبعدها نضيف القليل من المرقه ونترك الفراخ تشربه بعدها نقوم بتقطيع الفراخ شرائح
لعمل صوص الشركسيه:في الكبه نضع كزبره ناشفه 5فصوص توم رشه جولة الطيب ملح وفلفل وحبهان مطحون وكوب عين جمل مطحون وتوست منزوع الأطراف ونطحن طحن ناعم ونحمصه علي النار حتى يكتسب اللون الذهبي ونضيف المرقه نتركه يغلي غلوتين حتى يتقل قوامه علي نار هادئه نقدم الرز وعليه الفراخ وعليه الصوص
مقدمه من شيف فاطمه محمود
مده التحضير ١٥ دقيقه مده الطهى نص ساعه
الطريقه لعمل أرز الشركسيه:في إناء علي النار نضع السمنه وورق اللورا يتشوح ونضع الملح ونسقى الرز مرقه ونغطى عليه
لعمل دجاج الشركسيه:نقوم بتسخين السمنه في الطاسه ونضع صدور الدجاج تتشوح مع رشه جوزه الطيب وملح وفلفل تتشوح من الجهتين لتصبح لونها دهبى وبعدها نضيف القليل من المرقه ونترك الفراخ تشربه بعدها نقوم بتقطيع الفراخ شرائح
لعمل صوص الشركسيه:في الكبه نضع كزبره ناشفه 5فصوص توم رشه جولة الطيب ملح وفلفل وحبهان مطحون وكوب عين جمل مطحون وتوست منزوع الأطراف ونطحن طحن ناعم ونحمصه علي النار حتى يكتسب اللون الذهبي ونضيف المرقه نتركه يغلي غلوتين حتى يتقل قوامه علي نار هادئه نقدم الرز وعليه الفراخ وعليه الصوص
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق