طريقة عمل الجلاش بالقشطة
مقدم من الشيف المتميزه & فاطمه لطفي
المقادير: ٢ لفة جلاش
نصف كوب زبدة سايحة
شربات
القشطه الكدابه
طريقة التحضير:
نحضر صنية مدهونة بالذبدة
ونبدأ في رص الجلاش ورقة ورقة ما بين كل ورقة مسحة زبدة حتي ننتهي من نصف الكمية ثم نضع المهلبية (القشطة الكذابه ) ثم نكمل باقي الجلاش زي ما سبق وبعد الانتهاء من رص الجلاش في الصنية نقطعة بالسكينة بالشكل اللي عايزاه وندهن الوش زبدة
ويدخل الفرن علي درجة حرارة 180 حتي تمام النضج ... وبالهنا
طريقة المهلبية:
٢كوب لبن
٣ملاعق نشا وندوبهم علي البارد ثم ترفع علي النار حتي توصل للقوام الثقيل
طريقة الشربات:
٢كوب سكر عليهم ٢كوب ماء وبعد الغليان نضع نصف ليمونة لمدة عشر دقائق علي النار
رئيس قسم المراه وسنه اولي مطبخ
أ.ندي فاروق
مقدم من الشيف المتميزه & فاطمه لطفي
المقادير: ٢ لفة جلاش
نصف كوب زبدة سايحة
شربات
القشطه الكدابه
طريقة التحضير:
نحضر صنية مدهونة بالذبدة
ونبدأ في رص الجلاش ورقة ورقة ما بين كل ورقة مسحة زبدة حتي ننتهي من نصف الكمية ثم نضع المهلبية (القشطة الكذابه ) ثم نكمل باقي الجلاش زي ما سبق وبعد الانتهاء من رص الجلاش في الصنية نقطعة بالسكينة بالشكل اللي عايزاه وندهن الوش زبدة
ويدخل الفرن علي درجة حرارة 180 حتي تمام النضج ... وبالهنا
طريقة المهلبية:
٢كوب لبن
٣ملاعق نشا وندوبهم علي البارد ثم ترفع علي النار حتي توصل للقوام الثقيل
طريقة الشربات:
٢كوب سكر عليهم ٢كوب ماء وبعد الغليان نضع نصف ليمونة لمدة عشر دقائق علي النار
رئيس قسم المراه وسنه اولي مطبخ
أ.ندي فاروق
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق