الثلاثاء، 2 يناير 2018

تورته بابا نويل مقدمه من الشيف جيهان عبد الهادي-موقع واذاعه اخبار العرب

تورتة بابا نويل مقدمة من شيف/جيهان عبدالهادي سهلة وبسيطة واقتصادية المقادير الكيك 2كوب دقيق /كوب كاكاو خام نص كوب زيت /2كوب سكر كوب لبن /عدد 2 بيض كوب الاربع ما دافي 2ملقعة صغيرة بيكنج بودر 2ملعقة صغيرة بكربونات الصودا ربع ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة فانيليا سايلة الطريقة تخلط المقادير الجافة مع بعض تخلط المقادير السائلة مع بعض وتضرب في الخلاط او مضرب كهرباء او يدوي وتخلط المقايرير الجافة شوية بشوية علي الخليط السائل مع التقليب من تحت لفوق واخيرا يضاف الماء الساخن ويقلب الخليط ويوضع في صنية مدهونة وفيها ورق زبدة مدهون بمادة دهنية لسهولة رفعها من الصنية وتدخل فرن ساخن مسبقا علي درجة حرارة 180 مدة 30/40دقيقة .لا يفتح الفرن قبل 25دقيقة وتختبر بخلة او سكين .لو فيها عجين تترك ليتم سواها..ويطفي الفرن وتظل 5دقايق .ويفتح الفرن موارب حتي تهدا.وتطلع وتبرد تماما.وتقطع نصين وتزين مقادير التزين وطريقته كريم شانتي....جبنة كريمي..كريم باتسيير. .كريمة لباني شربات خفيف تتسقي بيه...لون احمر صحي شكولاتة كور بني للعين ...لو مش متاح الوان صحية ممكن يضاف قطع فراولة بديل للالوان الطريقة يضرب الكريم شانتي بماء مثلج اولبن ويضاف له الجبنة الكريمي والكريمة اللباني .وقشطة واللي متاح بالامكان استخدامه.. المكونات دي انا ضيفتها بعد ماقطعنا الكيك نصين تسقي بفرشة شربات ويوضع عليها خليط من الكريمة .وتغطي بالنص الاخر وتتزوق بكيس حلواني ببلبلة وورد صغير الشكل موضح بالصورة..وتوضع في الثلاجة وتقدم بالف صحة وهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق