الخميس، 1 فبراير 2018

الاكلير مقدم من الشيف مصطفى_موقع واذاعة اخبار العرب

الإكلير

المقادير

1/2لتر ماء

200ج زيت

رشة ملح +وعلقه كبيره سكر

7بيضات(6 بيضات من وسط لكبير+واحده تكون صغيره)

400ج دقيق

فانيليا

الطريقه:

نحط الماء على النار يغلى ومعاه الزيت ورشه الملح والسكر وبعد مايغلو ننزل بالدقيق مره واحده ونقلب وهما على النار بسرعه لمده دقتين لحد لما الدقيق يلم معاكى ويسيب حواف الحله

ونشليها من النار ونحطها فى طبق بلاستيك غويط :

ونسيبها تبرد او نشغل عليها مضرب البيض لحد مايخرج منها البخار زى ما انا عملت وده شكلها:

بعد كده نبدا ننزل بالبيض بيضه بيضه لحد لما العجينه تشرب البيضه ننزل باللى بعدها وماننساش الفانيليا وده شكلها بعد ما خلصت كمية البيض كلها بتبقى عجينه لينه ومصفره من البيض:

بعد كده نبدا نملاها فى كيس حلوانى وقصيت الطرف بتاعه على حسب حجم الاكلير اللى انتى عايزاه وبدئت اقطع الاكلير فى صاج على ورق زبده او مدهون ومرشوش دقيق:

وندخل فرن يكون مسخن من قبل كده على 180 درجه المهم نسيبه لمده 35 دقيقه المهم مانفتحش عليه الفرن انا بكرر مانفتحش عليه الفرن ولما تخلص ال35 دقيقه هتلاقوه من تحت احمر ولو كان لسه من فوق محمرش نشغل الشوايه ونقفل تحت يارب تكونو فهمين لان هو ده اللى بيخلى الاكلير ينجح ويبقى مقرمش من بره ومفرغ من جوه

نسيبه بقى يبرد ونبدا فى الحشوه نحط نص ك لبن على النار يغلو:

ونكون مدوبين 3 معالق كبيره نشا:

لما اللبن يغلى ننزل بالنشا عليه ونقلب بالمضرب اليدوى ونحط علىهم معلقه كبيره مليانه نسكر ولما يمسكو مع بعض نقفل النار ونحط الفانيليا وطبعا ممكن تبقى الحشوه كسترد او كريم شانتيه اللى انتم عاوزينه:

نيجى بقى للشيكولاته نكون حطينها على حمام مائى تسيح ونحط عليها معلقه عسل نحل ومعلقه زبده او زيت عشان تلمع او نسيبها زى ماهى اللى تحبوه:

نبدا بقى نملى كيس حلوانى بالمهلبيه بعد ما بردت حالص ونعمل فتحه اعلى الاكلير من فوق وندخل فيه اللبلبه بتاعة كيس الحلوانى ونبدا نحشى :

وبحد كده نغطسهم فى الشكولاته

‏#shef_mostafa:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق