الأربعاء، 16 مايو 2018

روستو الدجاج الرومى للشيف المتميزه هبه متولى

كتبت عايده السحراوى
رستو الدجاج الرومى
مقدم من / الشيف هبه متولى
مدة التحضير 15 دقيقه
مدة الطهى ساعه وربع
المقادير
----------؛
صدر رومى وزن كيلو ملفوف بخيط المطبخ
بصل مفروم خشن وثوم مفروم للتتبيل
التوابل المستخدمة
ملح وفلفل اسود ومعلقه من اليمون الجاف المطحون و زعتر
البوكيه جارنيه بصل وفلفل رومى او ألوان وجزر وطماطم شرائح
                         ************
الطريقه
---------
نقوم بعمل فتحات فى الصدر الرومى
نضع البصل المفروم خشن والثوم المفروم ناعم مع الملح والفلفل الأسود والزعتر والليمون المجفف المطحون داخل الفتحات
ثم يتبل البوكيه جارنيه بنفس التوابل ونضع  معه الصدر ويلف بورق الاستريتش ويدخل الثلاجه يبات  فيها ليله كامله
ثم يخرج من الثلاجه قبل التسويه بساعه
ثم نحضر صنيه وتوضع على النار ويوضع بيه معلقه من الزيت وعود قرفه حبهان ولورى وارنفل مسمار اذا حبيتى انا مستخدمتهمش المرادى استكفيت  بالزيت فقط
بعد الزيت ما يسخن انزل عليه بالصدر يتشوح من جميع الجهات حتى يا أخذ اللون الذهبى الجميل
ثم احضرى صنيه وضعى بيها ورق الفويل ورصى فيها البوكيه جارنيه وضعى فوقهم الصدر الرومى واغلقى جيدا بورق الفويل بدون وضع اى سوائل وتدخل الفرن سخن من الاول على درجة حراره 200 وتوضع على صاج الفرن من الأسفل لمدة ربع ساعه ثم ترفع على الشبكه لمدة ساعه إلا ربع ثم يرفع ورق الفويل وتوضع لمدة ربع ساعه اخرة حتى يجف الماء فيها وإذا حبيتى وضعها تحت الشويه يبقه لمدة 5 دقائق او حتى تحصلى على اللون الذهبى
وتقدم بألف هنا
تابعونا على قناتنا على اليوت يوب دوق وقولى لمشاهدة الفديو
وعلى جوجل بلاس دوق وقولى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق