اسم الوصفه:الجمبرى
مقدم من: هدى المنسى
مدة التحضير :30دقيقة
مدة الطهى : 15دقيقة
المكونات:
كليو جمبرى وسط
شبت
بقدونس
كسبره
بصله كبيره
١ فلفل رومى
١ فلفل حار
توابل
ملح
كمون
شطه
كسبره
ناشفه
٣ حبة طماطم
عصير ٢ ليمونه
الطريقه
نحضر الجمبرى ونغسله جيد
جدا بعد ما تنعقيه ربع ساعه
سنجدالمياه فى الاخر فيها
حبات رمل كده ولو هنعمله
صنيه هنقشره ونشيل الحبل
الرملى هنيجى من الخلف
ونشق شقه مش عميقه
بالسكينه سنجد خط
اسمر كده هتنزعيه ونشطفه
ونحضر البصله ونقطعها
حلقات مع الطماطم حلقات
أيضا والفلفل الرومى والحار
ومع الخضره وعصير ليمونه
والتوابل كله على بعضه فى
وعاء مع الجمبرى ونحضر
صنيه وفيها ملعقتين زيت
عباد ونضع المكونات كلها مثل
الصوره ودخليها الفرن وتشعل
من فوق وتحت نار متوسطه
عشر دقائق بالظبط لانه
لا يتحمل يعنى المكونات
تبق ميتها وتشربها فقط
اما المسلوق فهو ما عليكى الا
نغسله جيدا ثم نحضر وعاء فيه
مياه وكمون وشطه حسب الرغبه
وكسبره ناشفه ووورق لورى
وعصير طماطم وخضره
عصير الليمون وتغلى ننزل
بالجمبرى يدوب لونه يحمر
وتحسى انه استوى اطفى عنه
وشوربته بتبقى حكاية
والف هنا وشفا
مقدم من: هدى المنسى
مدة التحضير :30دقيقة
مدة الطهى : 15دقيقة
المكونات:
كليو جمبرى وسط
شبت
بقدونس
كسبره
بصله كبيره
١ فلفل رومى
١ فلفل حار
توابل
ملح
كمون
شطه
كسبره
ناشفه
٣ حبة طماطم
عصير ٢ ليمونه
الطريقه
نحضر الجمبرى ونغسله جيد
جدا بعد ما تنعقيه ربع ساعه
سنجدالمياه فى الاخر فيها
حبات رمل كده ولو هنعمله
صنيه هنقشره ونشيل الحبل
الرملى هنيجى من الخلف
ونشق شقه مش عميقه
بالسكينه سنجد خط
اسمر كده هتنزعيه ونشطفه
ونحضر البصله ونقطعها
حلقات مع الطماطم حلقات
أيضا والفلفل الرومى والحار
ومع الخضره وعصير ليمونه
والتوابل كله على بعضه فى
وعاء مع الجمبرى ونحضر
صنيه وفيها ملعقتين زيت
عباد ونضع المكونات كلها مثل
الصوره ودخليها الفرن وتشعل
من فوق وتحت نار متوسطه
عشر دقائق بالظبط لانه
لا يتحمل يعنى المكونات
تبق ميتها وتشربها فقط
اما المسلوق فهو ما عليكى الا
نغسله جيدا ثم نحضر وعاء فيه
مياه وكمون وشطه حسب الرغبه
وكسبره ناشفه ووورق لورى
وعصير طماطم وخضره
عصير الليمون وتغلى ننزل
بالجمبرى يدوب لونه يحمر
وتحسى انه استوى اطفى عنه
وشوربته بتبقى حكاية
والف هنا وشفا
رئع جدا بالتوفيق ان شاء الله تعالى
ردحذف