الخميس، 26 يوليو 2018

عيش فينو وكيزر للشيف المتميز حسين أبو زيد

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :عيش فينو وكيزر عشان المدارس بيتي
مقدم من : شيف حسين ابو زيد
مدةالتحضير 30دقيقه
مدةالتخمير  30دقيقه
مدةالخبيز من 7الى 9دقائق حسب الفرن

المكونات

كيلو دقيق شديد فيه عرق
٣معالق سكر كبار
نص معلقه صغيره ملح
معلقه كبيرة ونص خميره فوريه
ربع كوب زيت
ماء للعجين

الطريقه

لوعندنا عجان نضع المكونات
 كلها ونضيف الماء واحده
 واحده
لحدما العجين يتزبط معانا
 وينعم ولو معندناش عجان
في اي ايناء نضع الدقيق
 ونفتحه من الوسط ثم
نضع كميه ميه والسكر والملح والخميرة وندوب بأدينا السكر ونبدأ نلم العجين ونديله ميه شويه شويه عشان يمسك عرق معانا وندعك فيه لحد ما ينعم ويبقى طري بس مش اوي ولا
يكون  ملزق يعني يشرب ميته
جيدا ونضيف الزيت في الأخر وندعك بيه العجين ننعمه
 جيدا وندهنه زيت ونغطيه
 بكيس بلاستيك ونتركه
 يخمر شويه وبعدين نقطع لقم صغيرةحسب حجم الرغيف اللى احنا عاوزينه ولو عاوزينه كيزر نكوره وننزله في سمسم ونرص في الصاج ولو عاوزينه فينو هقولكو على حاجه عشان لفه الرغيف عليها عامل في جوده الشغل
نبطط اللقمه وببطن أدينا من فوق لتحت نبرمهاونكمل الرغيف ونرص في الصاج ونسيبه يخمر ونولع الفرن على درجه٢٨٠ولو في البوتوجاز عادي بس نولع قبل مانخبز بربع ساعه وتكون عاليه والف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق