كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :عيش فينو وكيزر عشان المدارس بيتي
مقدم من : شيف حسين ابو زيد
مدةالتحضير 30دقيقه
مدةالتخمير 30دقيقه
مدةالخبيز من 7الى 9دقائق حسب الفرن
المكونات
كيلو دقيق شديد فيه عرق
٣معالق سكر كبار
نص معلقه صغيره ملح
معلقه كبيرة ونص خميره فوريه
ربع كوب زيت
ماء للعجين
الطريقه
لوعندنا عجان نضع المكونات
كلها ونضيف الماء واحده
واحده
لحدما العجين يتزبط معانا
وينعم ولو معندناش عجان
في اي ايناء نضع الدقيق
ونفتحه من الوسط ثم
نضع كميه ميه والسكر والملح والخميرة وندوب بأدينا السكر ونبدأ نلم العجين ونديله ميه شويه شويه عشان يمسك عرق معانا وندعك فيه لحد ما ينعم ويبقى طري بس مش اوي ولا
يكون ملزق يعني يشرب ميته
جيدا ونضيف الزيت في الأخر وندعك بيه العجين ننعمه
جيدا وندهنه زيت ونغطيه
بكيس بلاستيك ونتركه
يخمر شويه وبعدين نقطع لقم صغيرةحسب حجم الرغيف اللى احنا عاوزينه ولو عاوزينه كيزر نكوره وننزله في سمسم ونرص في الصاج ولو عاوزينه فينو هقولكو على حاجه عشان لفه الرغيف عليها عامل في جوده الشغل
نبطط اللقمه وببطن أدينا من فوق لتحت نبرمهاونكمل الرغيف ونرص في الصاج ونسيبه يخمر ونولع الفرن على درجه٢٨٠ولو في البوتوجاز عادي بس نولع قبل مانخبز بربع ساعه وتكون عاليه والف هنا
اسم الوصفه :عيش فينو وكيزر عشان المدارس بيتي
مقدم من : شيف حسين ابو زيد
مدةالتحضير 30دقيقه
مدةالتخمير 30دقيقه
مدةالخبيز من 7الى 9دقائق حسب الفرن
المكونات
كيلو دقيق شديد فيه عرق
٣معالق سكر كبار
نص معلقه صغيره ملح
معلقه كبيرة ونص خميره فوريه
ربع كوب زيت
ماء للعجين
الطريقه
لوعندنا عجان نضع المكونات
كلها ونضيف الماء واحده
واحده
لحدما العجين يتزبط معانا
وينعم ولو معندناش عجان
في اي ايناء نضع الدقيق
ونفتحه من الوسط ثم
نضع كميه ميه والسكر والملح والخميرة وندوب بأدينا السكر ونبدأ نلم العجين ونديله ميه شويه شويه عشان يمسك عرق معانا وندعك فيه لحد ما ينعم ويبقى طري بس مش اوي ولا
يكون ملزق يعني يشرب ميته
جيدا ونضيف الزيت في الأخر وندعك بيه العجين ننعمه
جيدا وندهنه زيت ونغطيه
بكيس بلاستيك ونتركه
يخمر شويه وبعدين نقطع لقم صغيرةحسب حجم الرغيف اللى احنا عاوزينه ولو عاوزينه كيزر نكوره وننزله في سمسم ونرص في الصاج ولو عاوزينه فينو هقولكو على حاجه عشان لفه الرغيف عليها عامل في جوده الشغل
نبطط اللقمه وببطن أدينا من فوق لتحت نبرمهاونكمل الرغيف ونرص في الصاج ونسيبه يخمر ونولع الفرن على درجه٢٨٠ولو في البوتوجاز عادي بس نولع قبل مانخبز بربع ساعه وتكون عاليه والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق