كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:الحجازيه الاسكندراني
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير :15دقيقة
مده التسويه:25دقيقة
المكونات
ياريت الكوب اللي هنعاير بيه يكون كوب واحد او نفس المقاس
٢ونص كوب دقيق ابيض مش شديد
٢ونص كوب سميد
كوب ونص سمنه سايحه من العلبه
كوب الاربع ماء
كوب الا ربع ماء
ذره ملح
٣ معالق سكر كبار
معلقه صغيرة خميرة
الطريقه
نبسهم جيدا ثم نضع الماء
ونضيفه على الدقيق والسميد اللي
بسناهم بالسمنه ونعجن جيدا
ونقسم العجينه نصفين ونخلي
نص اكبر شويه من النص التاني
ونحضر الصينيه بتاعتنا ندهنها
زيت او سمنه ونجيب النص الكبير
نفرده في الأرضيه ونعلى الجناب
شويه عشان الحشو يبقى جوة
العجينه ونعمل الحشو بتاعنا
٢كوب سميد وكوب ونص سكر
ومعلقتين قرفه كبار ومعلقتين
سمنه سايحه وقليل من الماء ولو
حبينا نحط مكسرات او جوز هند
مفيش مانع ونقلب الحشو يدوب
يكون مفرول ونفرده على العجينه
في الصينيه ونجيب مشمع اوسع
من الصينيه حاجه بسيطه وندهنه
زيت ونفرد عليه نص العجينه التاني
ونقلبه على الصينيه ونمشي ايدينا عليه
من فوق المشمع نساوي الصينيه عشان
لو في حته عاليه وحته واطيه ونشيل
المشمع براحه ونبل ايدينا ميه ونساوي
وش الصينيه ونخططها بشوكه ونشوكها
عشان متتنفخش في النار ونسبها ربع
ساعه تخمر ونخبز على نار ٢٠٠ درجه
ولما تتحمر نطلعها ممكن ندهنها
شربات لو حبينا وممكن مندهنهاش
وتبرد ونقطعها وبألف هنا
اسم الوصفه:الحجازيه الاسكندراني
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير :15دقيقة
مده التسويه:25دقيقة
المكونات
ياريت الكوب اللي هنعاير بيه يكون كوب واحد او نفس المقاس
٢ونص كوب دقيق ابيض مش شديد
٢ونص كوب سميد
كوب ونص سمنه سايحه من العلبه
كوب الاربع ماء
كوب الا ربع ماء
ذره ملح
٣ معالق سكر كبار
معلقه صغيرة خميرة
الطريقه
نبسهم جيدا ثم نضع الماء
ونضيفه على الدقيق والسميد اللي
بسناهم بالسمنه ونعجن جيدا
ونقسم العجينه نصفين ونخلي
نص اكبر شويه من النص التاني
ونحضر الصينيه بتاعتنا ندهنها
زيت او سمنه ونجيب النص الكبير
نفرده في الأرضيه ونعلى الجناب
شويه عشان الحشو يبقى جوة
العجينه ونعمل الحشو بتاعنا
٢كوب سميد وكوب ونص سكر
ومعلقتين قرفه كبار ومعلقتين
سمنه سايحه وقليل من الماء ولو
حبينا نحط مكسرات او جوز هند
مفيش مانع ونقلب الحشو يدوب
يكون مفرول ونفرده على العجينه
في الصينيه ونجيب مشمع اوسع
من الصينيه حاجه بسيطه وندهنه
زيت ونفرد عليه نص العجينه التاني
ونقلبه على الصينيه ونمشي ايدينا عليه
من فوق المشمع نساوي الصينيه عشان
لو في حته عاليه وحته واطيه ونشيل
المشمع براحه ونبل ايدينا ميه ونساوي
وش الصينيه ونخططها بشوكه ونشوكها
عشان متتنفخش في النار ونسبها ربع
ساعه تخمر ونخبز على نار ٢٠٠ درجه
ولما تتحمر نطلعها ممكن ندهنها
شربات لو حبينا وممكن مندهنهاش
وتبرد ونقطعها وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق