الثلاثاء، 24 يوليو 2018

احلى اسبونش كيك من الشيف المتميزه هبه متولى

كتبت عايده السحراوى
احلا اسبونش كيك
مقدم من الشيف / هبه متولى
مدة التحضير 15 دقيقه
مدة الطهى 10 دقائق
المقادير
لكل طبقة اسبونش
5 بيضه
فانليا
نصف كوب سكر
معلقه كبيره ماء
معلقه صغيره خل
كوب إلا ربع دقيق
معلقتين صغيرين نشأ
معلقه صغيره بكنج بودر
نصف معلقه صغيره بيكرلونات الصودا
ورقة زبده لنبطن بيها الصنيه
للتزين من نصف كيلو إلى كيلو الى ربع كريم جانتيه خام بدون سكر
نصف كوب سكر بودر
ماء بارد او مثلج
فانليا
كيس واحد من كريم جانتيه جاهز او ( معلقتين كبار قشطه طازجه و4 معالق لبن بودر )
فرنسية وأم اند امز او شيكو يوم او المتاح عندك للتزيين
الطريقه
فى المضرب الكهربائية هنضرب البيض بدون فصل البياض عن الصفار مع السكر والفانليا والخل حتى يرتفع القوام ويصبح لونه فاتح كريمى
ثم إضافة الدقيق المنح مع كل المكونات الجافه بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد من الأسفل للأعلى مع إضافة معلقه كبيره من الماء
حتى يختفى الدقيق تماما
يصب الخليط فى صنيه مبطنه بورق زبده والخبز فى فرن سخن من الاول على درجة حراره 180 درجه لمده ما بين 10 إلى 15 دقيقه على حسب الفرن بتاعك
ولما تطلع تغطى بنوتى حتى لا تنكشف
وبعد ما تعملى كل الطبقات من الاسبونش وتبريد تدخل الثاء لثانى يوم
ثم تزين بالطريقه التحبيها
طريقة عمل الكريم جانتيه
فى وعاء نضع الكريم جانتيه الخام بدون سكر ويوضع عليه السكر البودر والكريمة الاجهزه او بديل الكريم جانتيه الجاهز القشطه الطازجه واللبن البودر لإعطاء طعم مميز مثل التورت الجاهزه ويوضع إليها الماء البارد بالتدريج مع الاستمرار فى الخفق بالمضرب الكهربائية حتى تحصلى على كريمة التزيين  بيها
وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق