الثلاثاء، 18 سبتمبر 2018

فطائر محشيه مقدمه من الشيف المتميزة هناء فهمي

فطاير محشية

تنفع للمدارس والرحلات والمصايف وكمان ممكن نعمل اشكال صغيرة منها للحفلات واعياد الميلاد
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير       : ساعة
مدة الطهي           : 30 دقيقة

نص كيلو دقيق
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
1 ملعقة كبيرة لبن بودرة اختياري
1 ملعقة كبيرة خل اختياري
1 ملعقة كبيرة كريم شانتية خام ودة اختياري
2 ملعقة كبيرة سكر
1 وربع كوب لبن دافئ ممكن يزيد
نص ملعقة صغيرة ملح
ربع كوب سمن بلدي او زيت
ربع كيلو لحمة معصجة وعليها فلفل الوان للحشو
ربع كيلو فراخ بانية قطع صغيرة معصجة وعليها فلفل الوان للحشو
سمسم وحبة البركة لوش الفطاير
صفار بيضة للتلميع او ملعقة كبيرة سكر مع ملعقة كبيرة ماء وندوبهم ونلمع

خميرة العجينة اليابنية
2 ملعقة كبيرة دقيق ونص كوب ماء ندوبهم مع بعض ويتم التسوية علي نار هادية حتي تتكون عجينة زي المهلبية
والخطوة دية اختياري

1 ــ ينخل الدقيق والملح والبيكنج بودر واللبن البودرة والكريم شانتية الخام ويوضع في بولة ثم  يوضع الزيت او السمن البلدي ويقلب جيدا ثم يوضع العجينة اليابانية وتقلب جيدااا
2 ــ ثم يوضع اللبن بتدريج ويقلب جيداااا حتي تتكون عجينة متماسكة واللبن نذود علي حسب الاحتياج
3 ــ تغطي العجينة بكيس بلاسيتك وتترك لمدة نصف ساعة حتي تتضاعف حجمها
4 ــ يتم تشكيل العجينة علي حسب الرغبة
ممكن ظرف او شكل العيش الفينو او دواير محشية او اي شكل اخر زي الصور
5 ــ بعد تشكيل العجينة توضع الفطاير في صواني مدهونة زيت وتدهن بالصفار البيض او السكر والماء وترش بالسمسم وحبة البركة وتترك تخمر مرة ثانية نصف ساعة حتي تتضاعف حجمها
6 ــ نكون مسخنين فرن علي درجة حرارة 220 وندخل الصواني حوالي 20 دقيقة حتي يتم النضج
7 ــ ملحوظة مهمة
## اثناء الخبيز نروش الفطاير ببخاخة بها ماء مرة بعد دخول ب ربع ساعة ومرة بعد خروجها من الفرن
## العجينة اليابانية اختياري بس انا بعملها مع كل المعجنات علشان بتخلي العجينة هشة وحلوة اوي
## ممكن نحشي الفطاير بالجبن والفلفل الالوان
وممكن نحشيها حلو مربي ومكسرات او شيكولاتة خام او نيوتيلا
## الفطاير دية حلوة جدااا للرحلات والمصايف والمدارس
## ممكن تتعمل الفطاير وتتشال في الفريز
تحياتي الشيف : هناء فهمي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق