الجمعة، 5 أكتوبر 2018

التشوه الدجاج مقدم من الشيف المبدعه رشا الملاحي

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

الوصفه :
  لانشون الفراخ
مقدمه من الشيف المتميزة رشا الملاحي

المقادير :
   ٢ ورك فراخ مخليه ومفرومين ناعم
           ٦ بيضة
           ٦ قطع جبن نستو اي نوع بتحبيه
           ٦ معالق كبار دقيق
           ٢ فص ثوم مفرومين
           ٢ مرقة دجاج 
           رشة جوزه الطيب وحبهان مطحون
            نصف ملعقه بهارات دجاج
           نصف ملعقه صغيره ثوم بودر
           نصف ملعقه صغيره بصل بودر
           نصف ملعقه زنجبيل مطحون
           نصف ملعقه فلفل اسود مطحون
           نصف ملعقه ببريكا
          نصف ملعقه صغيره ملح او حسب الرغبه
          نصف كوب زيت
         فلفل اسود حصي وقطع زيتون مخلل( دا اختياري)
         ذره لون احمر تبع راحتك
الطريقه :
          نحضر خلاط او كابه ونضع فيه قطع الجبن والبيض والبهارات كلها ويضربو ثم لحم الدجاج المفروم وفصين الثوم  وبعد ذلك الدقيق ونضرب وف الاخر ننزل بسرسوب الزيت والاخر نقلب قطع الزيتون والفلفل الحصي ف الخلطه

سر اللانشون انه مظبوط ان الخلطه دي بتمط معاكي
ونكون محضرين حله فيها ماء بيغلي وفيه ورق لوري وحبهان
ونضع الخليط ف كوبايات او مجات لنصفها وتكون ممسوحه زيت  وهي هتزيد مع التسويه ونوقفها ف الحله او ف اكياس تلاجه وتكون مفرغه من الهواء تبع المتاح عندك اول ما الميه تغلي نوطي عليها ونسيبها ف حدود ساعه
بعد ماتستوي نضعها ف الفريزر يوم 
وبالهنا والعافيه عليكم     .... رشا الملاحي
التحضير ربع ساعه
التسويه ساعه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق