الصنف : ارز بالخلطه زبيب او مكسرات ان وجد
مقدم من/رشا الملاحي
مده التجهيز/ربع ساعه
مده الطبخ/ساعه او اقل
المقادير : كيلو ارز مغسول ومتصفي
ملعقه كبيره سكر
٢ بصله كبيره مقطعه ناعم
ملعقه صلصه او (حبه طماطم كبيره مقطعه ناعم ومنزوع القشره والبذر)
بهارات (فلفل اسود و فابريكا وكركم ورشه جوزه الطيب وورق لوري وحبهان وعود قرفه )
الطريقه :
نحضر حله ونضع فيها ملعقه السكر ونتركها تتكرمل
ننزل عليه بالبصل ونقلب باستمرار دقيقه كدا ثم نضع مكعب زبده ويدوب تسيح ننزل عليها بالصلصه والزبيب والورق اللوري والحبهان وعود القرفه وجوزه الطيب والفلفل الاسود والفابريكا والكركم ونقلب ولو عايزه الطعم دسم اوووي نضع مكعب مرقه ونتركههم دقيقتين
ننزل بالارز ع الخليط وعليه الشوربه والملح ونقلب وعندما يشرب الارز الشوربه نهدي النار الي ان ينضج الارز
الارز هنا بياخد سائل اكتر من طبخ الارز العادي
واخيرا لو فيه مكسرات
نحمرها بملعقه زبده كبيره وننزل ع الأرز عند التقديم
وتقدم مع الفراخ المشويه او اللحمه
مقدم من/رشا الملاحي
مده التجهيز/ربع ساعه
مده الطبخ/ساعه او اقل
المقادير : كيلو ارز مغسول ومتصفي
ملعقه كبيره سكر
٢ بصله كبيره مقطعه ناعم
ملعقه صلصه او (حبه طماطم كبيره مقطعه ناعم ومنزوع القشره والبذر)
بهارات (فلفل اسود و فابريكا وكركم ورشه جوزه الطيب وورق لوري وحبهان وعود قرفه )
الطريقه :
نحضر حله ونضع فيها ملعقه السكر ونتركها تتكرمل
ننزل عليه بالبصل ونقلب باستمرار دقيقه كدا ثم نضع مكعب زبده ويدوب تسيح ننزل عليها بالصلصه والزبيب والورق اللوري والحبهان وعود القرفه وجوزه الطيب والفلفل الاسود والفابريكا والكركم ونقلب ولو عايزه الطعم دسم اوووي نضع مكعب مرقه ونتركههم دقيقتين
ننزل بالارز ع الخليط وعليه الشوربه والملح ونقلب وعندما يشرب الارز الشوربه نهدي النار الي ان ينضج الارز
الارز هنا بياخد سائل اكتر من طبخ الارز العادي
واخيرا لو فيه مكسرات
نحمرها بملعقه زبده كبيره وننزل ع الأرز عند التقديم
وتقدم مع الفراخ المشويه او اللحمه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق