الجمعة، 9 نوفمبر 2018

فطير بالسكر والمكسرات مقدم من الشيف المبدعه حنان ابو مصطفي

.اسم الصنف
فطيره مسكره بالمكسرات
مقدمه من الشيف/ حنان ابو مصطفي
مدة التحضير/ ساعه
مدة الطهي/ ربع ساعه
المقادير
نصف كيلو دقيق
زرة ملح..ميه للعجن
٢ كوب حليب..معلقه كبيره نشا
معلقتين سكر..بودر..نصف كوب شربات
مكسرات للوجه
الطريقه
ننخل الدقيق..واعجنه كويس جدا
ربع ساعه كامله علشان العجينه تمط معايا
اقطعها قطعتين في طبق واضع عليها زيت ومعلقة بودر
مع الزيت بغطي بيه العجينه واغطيه ساعه يرتاح
ونفرد واحده بزيت ملي علي العجين افردها خاص
احط فيها في النصف المهلبيه
عباره عن ٢ كوب حليب ومعلقة النشا واعملها علي النار
بدون سكر
وشوية مكسرات فوق المهلبيه في نصف الفطيره
واطبقها واتركها جانبا ثم افرد الاخري ...واضع الي عملتها قبل كده فيها واطبقهم علي بعض
واضعهم في صنيه مدهونه اي ماده دهنيه
اتركها ترتاح..نصف ساعه
ثم نفردها بوسع الصنيه
نضع قشطه علي الوجه وندخلها فرن ساخن تطلع
اضع عليها سكر بودر وارش عليها مكسرات
واسقيها الشربات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق