السبت، 5 يناير 2019

أحلي وأطعم بسبوسه من شيفتنا المميزه والمبدعه بطوط أحمد

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: بسبوسه

مقدم من الشيف   Batot Ahmed
الطريقه والمقادير
الخطوه الاولي
3 كوب سميد
كوب الاربع سمنه
معلقتين كبارجوز هند
نبسهم مع بعض جيد جدا
الخطوه التانيه
كوب الاربع حليب +كوب سكر
معلقه كبيره عسل نحل
او عسل جلكوز
بنخلطهم مع بعض وندفيهم علي
 نار هاديه لحد مالسكر والعسل يدوبو
الخطوه التالته
نقلب الاتنين مع بعض بدون عجن هيبقي
خليط البسبوسه جاهز نضعه في صينيه
مقاس ٣٠ ونساوي الخليط بمعلقه سمنه
 وندخلها الفرن علي درجه حراره ١٩٠ لمده
نصف ساعه
الشرررربات او السيرب
كوب ونص سكر
٣ كوب ماء
٢ معلقه كبيره عسل جلكوز
بنخليهم علي النار يغلو ٥ دقائق
 فقط ونضيف معلقه سمنه
متستغربيش ان الميه ضعف السكر
 هو ده سر بسبوسه المحلات
 سكرها مظبوط

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق