كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم.
مقدمة من غاده المصري
الوصفة القرص الطرية
مدة التحضير: 15دقيقه
مدة التخمير : 60دقيقه
مده الخبز : 10دقائق
المقادير
كيلو دقيق منخول
كوب سمن علي زيت
كوب ماء دافئ للعجن
¼كوب ماء دافي لاختبار الخميرة
ملعقة ونصف خميرة
ملعقةونصف سكر
3معالق كبيرة لبن بودرة
باكو بيكنج بودر
كوب زبادي
2ملعقة قشطة ان وجد
ذرة ملح
الحشوات
عجوة
جبنة شيدر
جبنة بيضة
حسب الاذواق
الطريقة
اولا نعمل اختبار للخميره بضافه ¼كوب
الماء وعليه السكر والخميره وعند الفوارن
نبدا نضيفها علي المقادير نضع كل المقادير
الجافة مع بعض الاول ثم نضيف الزبادي
والقشطه والسمن والزيت ثم. الخميرة المتفاعله
ثم الماء الدفئ حسب احتياج الدقيق وتعجن
جيدا وتترك تخمر وبعد التخمير تشكل وتحشي
بالحشوات السابقة وتترك تخمر للمرة الثانية
ويكون الفرن جاهز وساخن جدا جدا جدا ثم
تدخل الفرن حوالي 10دقائق ونولع الشوايه
للتحمير الوجه وتخرج وتترك تبرد والف هنا
السلام عليكم.
مقدمة من غاده المصري
الوصفة القرص الطرية
مدة التحضير: 15دقيقه
مدة التخمير : 60دقيقه
مده الخبز : 10دقائق
المقادير
كيلو دقيق منخول
كوب سمن علي زيت
كوب ماء دافئ للعجن
¼كوب ماء دافي لاختبار الخميرة
ملعقة ونصف خميرة
ملعقةونصف سكر
3معالق كبيرة لبن بودرة
باكو بيكنج بودر
كوب زبادي
2ملعقة قشطة ان وجد
ذرة ملح
الحشوات
عجوة
جبنة شيدر
جبنة بيضة
حسب الاذواق
الطريقة
اولا نعمل اختبار للخميره بضافه ¼كوب
الماء وعليه السكر والخميره وعند الفوارن
نبدا نضيفها علي المقادير نضع كل المقادير
الجافة مع بعض الاول ثم نضيف الزبادي
والقشطه والسمن والزيت ثم. الخميرة المتفاعله
ثم الماء الدفئ حسب احتياج الدقيق وتعجن
جيدا وتترك تخمر وبعد التخمير تشكل وتحشي
بالحشوات السابقة وتترك تخمر للمرة الثانية
ويكون الفرن جاهز وساخن جدا جدا جدا ثم
تدخل الفرن حوالي 10دقائق ونولع الشوايه
للتحمير الوجه وتخرج وتترك تبرد والف هنا
تسلم ايدك رائعه جدا جربتها مالهاش حل
ردحذف