السبت، 2 فبراير 2019

ألذ أرز بخاري من شيفتنا الجميله همت مصطفي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: الارز البخاري
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي:     35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز بسمتي
حبه واحده طماطم مبشوره
حبه واحده بصله مقطعه قطع صغيره
فلفل رومي مقطع مكعبات
دجاجه مقطعه اربعه
الطريقه
اناء علي النار به مكعب زبده ننزل فيه قطع
 الدجاج مع التقليب حتي تأخذ لون نضيف
 لها الماء وورق لورا وحبهان وملح وفلفل
 اسود وبصله مقطعه وجزره ونترك الدجاج
 تنضج ناخذها وندهنها كاتشب بمعلقة زيت
 وبصله مبشوره وندخلها الفرن حتي تاخذ لون
الارز
نغسل الارز وننقعه لمدة نصف ساعه ثم نصفيه
اناء علي النار به معلقتين زيت ننزل بالبصله مع
 التقليب ثم الجزر ونستمر بالتقليب ثم الفلفل
 والطماطم ونقلب ثم الارز والتوابل ملح فلفل
 اسود كاري كركم بودرة زعفران عود قرفه
 لومي حبهان وورق لورا ونزود الشوربه وبعد
 النضج نحضر قطعة فحم ونضعها علي النار
 ثم نضعها في قطعة فويل ونضعها علي الارز
 ونضع عليها رشة زيت ونغطي اناء الارز يغرف
 الارز ومعه الدجاج ويقدم بألف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق