▼
الجمعة، 10 مايو 2019
مكرونه بالبشاميل بطريقة شيف ندي العسال أخبار العرب كتبت Batot Ahmed
مكرونة بالبشاميل
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير : نصف ساعة
مدة الطهى : ٤٠ دقيقة
٥٠٠ جرام مكرونة وسط = نصف كيلو
للعصاج :
٤٠٠ جرام لحم مفروم = أقل من نصف كيلو
٢ بصلة كبيرة مفرومة
1 كوب من الطماطم المبشورة
1/4 كوب ماء
1/2 م/ص ملح
1/4 م/ص فلفل أسود
1/4 م/ص قرفة
1/4 م/ص جوزة الطيب
1 م/ص بهار مشكل
لصلصة البشاميل :
5 م/ك زبدة
5 م/ك دقيق
5 أكواب حليب او ( ٣ كوب حليب + ٢ كوب ماء مع مكعب مرقة للتوفير )
ربع كوب كريمة طهى سائلة
1 مكعب جبنة بالقشطة ( كيرى او نستو )
1/4 م/ص فلفل اسود
1/4 م/ص جوزة الطيب
1/2 م/ص ملح
1 بيضة
1 كوب جبنة موتزاريلا للوجه
طريقة التحضير :-
• تسلق المكرونة في ماء مغلي ومملح لمدة 12 دقيقة ثم تصفى وتترك جانبا.
• في قدر على النار يضاف ملعقة كبيرة من الزيت ويترك حتى يسخن تماما ثم يضاف اللحم المفروم ويقلب لمدة 10 دقائق حتى يتغير لونه ثم يضاف البصل والملح والبهارات.
• تضاف الطماطم المبشورة والصلصة وتخفف الحرارة ويترك لمدة 10 دقائق.
• فى قدر اخر نجهز البشاميل وتسخن الزبدة او السمنة ثم يضاف لها الدقيق ويقلب على نار متوسطة حتى يشقر لون الدقيق ثم يضاف الحليب تدريجيا مع استمرار التقليب بالمضرب اليدوى .
• يضاف مكعب الجبنة والكريمة والملح والفلفل الاسود ورشة جوزة الطيب والقرفة والبهارات ثم نقلب جيدا حتى يبدأ المزيج في الغليان ويثقل قوامه ونطفى النار ويترك ليهدأ ثم تضاف البيضة للبشاميل ونقلب سريعا ( البيض فى البشاميل بيخليه يتماسك فى بعضه ويمسك فى المكرونة عشان لما تتقطعتطلع الخرطة بقطعتها مش مفرفتة ).
• في صينة فرن نرش بقسماط مطحون ثم توضع طبقة خفيفة من البشاميل ثم نصف كمية المكرونة ووضع القليل من البشاميل عليها لتصبح متماسكة ثم خليط اللحم ثم باقي كمية المكرونة ثم طبقة من الجبنة المودزاريلا و باقي كمية البشاميل كلها ونرش بقسماط مطحون عالوش .
• تدخل الصينية الفرن على حراة ١٨٠ درجة لمدة 30 دقيقة .
• تخرج من الفرن وتضاف كمية من الجبنة الموتزاريلا مرة تانية ثم تعاد تحت شواية الفرن لمدة 5 دقائق أو حتى تصبح ذهبية اللون .
ملحوظات هامة :-
👍 نسيب المكرونة تبرد شوية قبل التقطيع التقديم بربع ساعة عشان تتقطع بسهولة وتلع معاكى قطع متماسكة .
👍 انا حطيت بيضة ١ للبشاميل فقط ودة عشان يخليها متماسكة وكمان بيديها قيمة غذائية .
👍 اخر حاجة بقى متحيش بيض عالوش خااالص بجد بيبقى زفر وبينشف وش المكرونة وبيخليها مش حلوة خالص .
👍 لو البشاميل بيكلكع منك بالطريقة المكتوبة تقدرى تعمليه نى فى نى فى الخلاط بانك تضربى الدقيق مع اللبن او اللبن والماية ومكعب المرقة والتوابل وتحطى السمنة فى الحلة وتصبى عليها البشاميل المضروب وتفضلى تقلبى لحد مايتقل معاكى وتطفى .
وبالف هنا وشفا 😍
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق