الثلاثاء، 27 أغسطس 2019

مكرونة بالبشاميل بالدجاج المعصج مقدمة من مطبخ الجدة تغريد،

كتبت غادة المصري

عندي كيس مكرونة نصف كيلو
نصف كيلو صدور فراخ مغسولة كويس جدا ومفرومة نصف فرمة و جبنه موتزريلا

التوابل؛: ملح/ فلفل/ قرفة/ زنحبيل/ توم بودر / بصل بودر /بابريكا / رشة جوزرة الطيب
عندي و٣ملاعق دقيق
٣كوب لبن ساخن
و٣ملاعق زبدة مع زيت

بصلة متوسطة مفرومة

الطريقة:

في وعاء علي النار اضع كمية من الماء مع ملح يغلي انزل المكرونة

في طاسة علي النار انزل بمعلقتين سمنة مع زيت انزل بالبصل يدبل شوية انزل بالصدور الفراخ اانضروبة نصف ضربة او بمعني اتها تكون خشنة مثل اللحم المفروم

انزل بالتوابل لحد ما تتعصج

المكرونة تكون مستوية ٣/٤

البشامل في وعاء علي النار انزل بالزبدة واازيت وبعدين بالدقبق اشوح انزل باللبن الساخن ولازم يكون ساخن لمنع قلقعة الدقيق واقلب الي ان اوصل للقوام اامناسب انزل بالملح والفلفل ورشة جوزة الطيب وممكن اضع معلقة جبنة مطبوخة

في بيركس انزل بشوية بشاميل
المكرونة انزل عليها بشوية بشاميل واقلبها فيه انزل بجزء من المكرونة في اابيركس انزل بالفراخ المعصجة انزل بشوية منزرويلا وانزل بباقي المكرونة وانزل بالبشاميل وانزل بالجبنة الموتزريلا علي الوش و تدخل الفرن علي درجه حراره ٢٠٠ الي ان تأخد وش
الف صحه و عافيه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق