الأحد، 1 سبتمبر 2019

الكيزر مقدم من الشيف سهام. جمال الدين

كتبت غادة المصري،
المقادير
2ملعقه صغيره خميره
نصف كوب ماء دافي
2وربع كوب دقيق 1/2ملعقه صغيره سكر
1/2ملعقه صغيره بكربونات الصودا
3/4كوب زبادى
4ملعقه صغيره زبده
للتزين:
1بيضه مخفوقه وسمسم
الطريقه:
تذاب الخميره في الماء وتترك جانبا لمده 5 دقايق حتي تتفاعل
يخلط الدقيق مع السكر وبكربونات الصودا في العجان الكهرباي علي سرعه بطيه يضاف الزبادي والزبده وخليط الخميره الدقيق مع العجن علي سرعه متوسطه لمده 10دقيقه او25 دقيقه في حاله العجن باليد حتي نحصل علي عجين املي لايلصق باليد يشكل العجين علي شكل كور متوسطه ويوضع في وعاء مدهون بقليل من الزيت ثم يغطي ويترك لمده ساعه ليخمر اوحتي يتضاعف حجمه يسخن الفىن علي درجه حراره 200
نرص الوحدات في صاج وتدهن بالبيض المخفوق وترش باسمسم ثم يغطي وتترك لمده ساعه اخرى لتخمر اوحتي يتضاعف حجمه
وتخبز في الفرن لمده 20دقيقه اوحتي تصبح ذهبيه اللون

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق