الأربعاء، 18 سبتمبر 2019

فراخ بصوص البصل وصوص الروزماري مقدم من الشيف ياسر المصري

كتبت غادة المصري

حنجيب الفراخ اىن كانت فراخ او وراك عادى ونغسلها بالملح والدقيق والخل واليمون
ونتركها تتصفى من الماء جيدا ثم نقطع 2بصلة +2عود روزمارى+5فص ثوم نقطعهم كلهم ناعم جدا جدا
ثم نحضر اناء ونضع فية 3ملاعق زبدة +2معلقة زيت ثم ننزل بالمكونات بتعتنا البصل والروزمارى والثوم ونقلب كويس لمدة 5دقايق ثم نضيف 2مكعب مرقة دجاج +نصف معلقة فلفل اسمرصغيرة +نصف معلقة كمون+ربع معلقة حبهان+ربع معلقة ورق لورى مطحون ونقلب ثم نضيف 2معلقة دقيق ونقلب كويس جدا ثم نضيف 4كوب ماء ونتركه يغلى لمدة 2دقيقة ثم نضع فية الفراخ تغلى لمدة 15 دقيقة ثم نضعهم كلهم فى الصنية وندخلهم الفرن على حرارة 180 درجة حتا السوا والف هنا وشفا
وانتظرونى مع طبق جديد
ملحوظة ممكن نضيف لبن لو حبينا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق