السبت، 14 سبتمبر 2019

كفتة لبناني ضاني مشوية بدبس الرومان مع الارز البسمتي بالذرة الصفرا والزبيب مقدمة من الشيف هبة راشد،

كتبت غادة المصري
 الطريقه
نصف كيلو لحمه مفرومه
ملعقه صغيره بيكنج بودر
٢ بصله متوسطه مبشوره مصفاه
بقدونس وشبت مقطع
ملعقه كبيره دبس الرمان
توابل ملعقه صغيره من ملح وفلفل اسود وثوم بودر وبابريكا وروز ماري
يقلب كل المكونات مع بعضها وتوضع في اسياخ في صينيه في الفرن لمده ثلث ساعه والف هنا
الارز البسمتي
٢ كوب ارز بسمتي مغسول
٣ كوب ماء او مرقه
ملعقه صغيره صويا صوص
نضع في حله علي النار الماء المغلي وفيه ملعقه صغيره من الكركم ونضع فيه الارز البسمتي حتي ينضج ونضع عليه الذره الصفراء والزبيت ويقلب ويقدم مع الكفته المشويه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق