الأربعاء، 4 سبتمبر 2019

كرشة بالحمص المطبوخ مقدمة من الشيف ٱماني فوازي

كتبت غادة المصري


مدة التحضير40دقيقه
مدة الطهى ساعه
المقادير
1كيلو كرشه
1/2كيلو فيشه
1/4كيلة حمص طبيخ منقوع ساعه
2كوب عصير طماطم
ملعقتين كبار معجون طماطم
بصله مبشوره
ملعقه كبيره توم مهروس
ملعقتين كبار زيت على سمن
ملعقه كبيره خل
ملعقه صغيره سكر
توابل
كوزبره ناعمه فلفل اسمر رشة جوزة الطيب
وبسيط من رشة الكمون
الطريقه
اولا اغسل الكرشه والفيشه كويس جدا
ثم تقطعها الى قطع حسب الرغبه
ثم احضرحله وأحميها كويس ثم اضع فيها الكرشه والفيشه
واقلبها لغاية ماتذبل ثم اضع لها ميه بتغلى مع ملعقه كبيره خل
وملعقة صغيره سكر ثم اعطيها واتركها حتى تستوى
احضر حله احمر فيها بصله مبشوره بالزيت والسمن واتركها حتى تصبح
لونها اصفر ثم أضع عصير الطماطم ومعجون الطماطم واتركها تتسبق
ثانيا اضع الحمص على النار لمدة ربع ساعه ثم بعدها اصفيها وتضعها على
الصلصه الابتتسبق واضع الكرشه والفيشه بس تكون مستويه ودايبه جدا كمان واتبلهم بالفلفل والكوزبره
الناعمه وجوزة الطيب والكمون واضع ملعقه صغيره سكر وملح ثم اتركها ربع ساعه
على النار وأبدأ اعرف فى طبق التقديم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق