الأحد، 15 سبتمبر 2019

دوناتس البطاطا بالشوفان والخضار واللحم. مقدم.من الشيف زهرة ابو عواد،

كتبت غادة المصري

 المقادير 
 كيلو بطاطا مسلوقة كوب شوفان نصف كيلو لحمه مفرومة راس بصل كبيرة مفروم كوب بازيلاء فلفل أخضر ذره ملح وبهارات مشكلة فلفل أبيض زنجبيل وقرفه ملقعة كبيرة ملعقة صغيرة زيت طريقة التحضير اسلقي البطاطس واهرسيها مع الشوفان وحطي عليها الملح والبهارات في مقلاة عميقة حطي البصل مع ملعقة الزيت وذبليهم شوية ثم ضعي الحمه المفرومه وقلبيهم لحد ما تنشف ميتها وضيفي البازيلا والذره والفلفل الأخضر وقلبيهم مع بعض وخليهم يستوا وبعدين ضيفي الملح والبهارات ادهني قوالب الدوناتس برشة زيت وحطي كميه من خليط البطاطس وبعدين حطي الحشوة وغطيها بالبطاطس لحد الانتهاء من جميع الكمية ثم دخليها الفرن حتى تتحمر من تحت وبعدين حمريها من فوق هاي الوصفة تصلح للبوفيهات وأعياد الميلاد وبالهناء الشيف المبدع والمتميز زهره ابو عواد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق