الأحد، 13 أكتوبر 2019

كيك الشاي مقدم من الشيف سناء سيد

كتبت غادة المصري
* * مده التحضير 15 دقيقه مده الطهي 15 دقيقه علي درجه حراره 180 و 25 دقيقه علي درجه حراره 160 المقادير 3 كوب دقيق \ كوب زبادي \ 5 بيضات \ 2 كوب سكر \ فانيلا \ نص كوب لبن او ماء \ 2 معلقه خل \ معلقتين بكينج باودر \ 2 معلقه سمنه كبيره \ نصف كوب زيت طريقه التحضير يضرب البيض مع السكر و الفانيلا جيدا بالمضرب او في الخلاط ثم نضيف كوب الزباده و نصف كوب اللبن او الماء ثم يضرب ثم يضاف الزيت و الخ و يضرب مره اخري ننخل الدقيق مع البيكينج باودر مع ذره الملح و نضعه علي الخليط اثناء الضرب معلقه معلقه حتى يتجانس قوامه نضعه في صنيه 26 مدهونه بالسمنه و الدقيق و نضعه في الفرن الساخن 15 دقيقه علي 180 ثم نخفضه الي 160 لمده 25 دقيقه نخرجه من الفرن و يقلب علي سلك او منخل بدون ان نرفع الصنيه لمده دقيقتان و بالهنا و الشفا <3

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق