كتبت غادة المصري
مدة التحضير ١٥ دقيقة
مدة الطهي ٩٠ دقيقة
كيلو اوراك او فراخ كاملة ومتقطعة براحتك ٢ كوب من الرز البسمتي المنقوع بس ١٠ دقائق التوابل ربع معلقة صغيرة زعفران منقوعة في معلقة مية واللي مش متوفر عندة زعفران طبيعي يستبدلها نصف معلقة صفارالزعفران ودة موجود بسهولة في اي سوبر ماركت معلقة كبيره ببريكا نص معلقة صغيره فلفل اسود ٥ فصوص حبهان ٥ عيدان قرنفل عود قرفة ورقتيين لوري ٢ ليمون ناشف معلقة كبيره ملح معلقة صغيرة سمن معلقة كبيره زيت اولا نتبل الفراخ وانا بحب افتحها علشان التسوية بتكون على البخار اغسلها كويس وانقعها في مية وليمون وملح ربع ساعة بعد كدة اغسلها واصفيها واتبلها بملح وببريكا والزعفران وممكن رشة من الكركم واحضر طاجن وانزل بالزر بعد مااصفيه وعليه كل التوابل واضبط الملح والمية لازم تكون مغلية وفوق الرز عقلتين صباع واجيب شبكة واحطها فوق الطاجن وممكن ارص عيدان الشيش طاووق فوق الطاجن وارص عليها الفراخ واغطيها بالالمنيوم فويل وادخلها الفرن يكون متوسط الحرارة ساعة ونص وبعد ماتستوي اولع فحماية علشان الرز والفراخ ياخدو طعم وريحة الشوي وهنلاحظ ان الفراخ هتنزل كل الصوص واللون الاصفر على الرز وكل حاجة مستوية وتجنن حقيقي الوصفة طعمها وهمي اتمنى ان الوصفة تنال اعجابكم #للطبخ_ابداع #طبق_من_اطباقي #الشيف_سماح_عطية❤️
مدة التحضير ١٥ دقيقة
مدة الطهي ٩٠ دقيقة
كيلو اوراك او فراخ كاملة ومتقطعة براحتك ٢ كوب من الرز البسمتي المنقوع بس ١٠ دقائق التوابل ربع معلقة صغيرة زعفران منقوعة في معلقة مية واللي مش متوفر عندة زعفران طبيعي يستبدلها نصف معلقة صفارالزعفران ودة موجود بسهولة في اي سوبر ماركت معلقة كبيره ببريكا نص معلقة صغيره فلفل اسود ٥ فصوص حبهان ٥ عيدان قرنفل عود قرفة ورقتيين لوري ٢ ليمون ناشف معلقة كبيره ملح معلقة صغيرة سمن معلقة كبيره زيت اولا نتبل الفراخ وانا بحب افتحها علشان التسوية بتكون على البخار اغسلها كويس وانقعها في مية وليمون وملح ربع ساعة بعد كدة اغسلها واصفيها واتبلها بملح وببريكا والزعفران وممكن رشة من الكركم واحضر طاجن وانزل بالزر بعد مااصفيه وعليه كل التوابل واضبط الملح والمية لازم تكون مغلية وفوق الرز عقلتين صباع واجيب شبكة واحطها فوق الطاجن وممكن ارص عيدان الشيش طاووق فوق الطاجن وارص عليها الفراخ واغطيها بالالمنيوم فويل وادخلها الفرن يكون متوسط الحرارة ساعة ونص وبعد ماتستوي اولع فحماية علشان الرز والفراخ ياخدو طعم وريحة الشوي وهنلاحظ ان الفراخ هتنزل كل الصوص واللون الاصفر على الرز وكل حاجة مستوية وتجنن حقيقي الوصفة طعمها وهمي اتمنى ان الوصفة تنال اعجابكم #للطبخ_ابداع #طبق_من_اطباقي #الشيف_سماح_عطية❤️
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق