الثلاثاء، 10 ديسمبر 2019

كنافه بالكريمة الكدابة والجبن الكيري مقدمة من الشيف اماني فوازي

كتبت غادة المصري
 التحضير 20دقيقه مدة الطهى 30دقيقه المقادير 1/4كيلو كنافه 1/4كيلو جبنه كيرى سايبه 1/2كيلو لبن سائل 3ملاعق كبار نشا 2ملعقه كبيره سكر ملعقه كبيره من الزبده فانيليا كوب من السمن البلدى مضاف معاه زيت ذره الشربات كوبين من السكر العادى كوب ونص ميه عصير ليمونه روح زهر أو روح ورد الطريقه اولا اسخن الفرن ثانيا احضر الشربات كوبين السكر مع كوب ونص ميه مع عصير ليمونه كله على النار بالغليان لمدة نص ساعه اوأقل ثم اضع روح الزهر أو روح الورد حسب الرغبه ثم اقلبهم وتتركه يهدأ ثالثا احضر الكريمه نص كيلو لبن مغلى سابقا ويكون بارد أضع عليه ثلاث ملاعق كبار نشا مع ملعقتين كبار سكر وفانيليا واقلبهم كويس ثم أضعها على النار بس بأستمرار التقليب حتى يصبح كريمى ثم اتركه على جنب شويه ثم أبدأ أضع الجبنه الكيرى كلها ثم ملعقه كبيره من الزبده واقلبهم كويس ثم اخطيهم رابعا تحضير الكنافه اخد الكنافه اقطعها بيدى وتجعلها مثل الشعر ثم تصب عليها خليط من السمن البلدى والزيت واقلبها كويس ممكن ماتأخذ كل السمن ثم أحضر صنيه صغيره اضع نص الكميه وأبطط بيدى واضغط كويس ثم اضع خليط الكريمه بالجبنه بحيث لاأتركها تزيد على الجوانب حتى لاتحترق وممكن ماتأخذ الخليط كله ثم اضع باقى الكنافه واضغط براحه عليها ثم أدخلها الفرن على حراره180لمدة 30دقيقه وبعد خروجها على الفور تسقيها بالعسل ثم اقطعها وتقدمها بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق