الثلاثاء، 3 مارس 2020

بشامل صيانة مقدم من الشيف المتميزه مارى توفيق

مكرونه بشامل صيامى
مقدمه من الشيف مارى توفيق
مقادير صوص البشامل الصيامى
٣ملعقه سمن نباتي
٣ملعقه دقيق
٣كوب لبن كريمر
كوب ونص شوربه خضار
ملعقه ملح
ملعقه فلفل

طريقه تحضير البشامل
يسيح الزبد فى إناء على النار يضاف الدقيق مع التحريك المستمر حتى يستوى يضاف الكريمر مع التقليب ثم يضاف البيون الخضار ويتبل بالملح والفلفل

مقادير المكرونه والحشو

كيلو مكرونه مقصوصه
٦ كوب بشامل

الحشو
كوب مشروم
٢ بصله
١ثمره باذنجان
٣ فلفل اللوان
كوب صلصه طماطم
ملح وفلفل

الطريقه
 الحشو
تشوف البصل ويقطع الباذنجان كريهات ويحمر ويضاف على البصل يقطع المشروم ويضاف والفلفل الألوان ويضاف صلصه الطماطم

نقوم بسلق  المكرونه لمده اربع دقايق ونصفيها
ونضيف كميه صوص الشامل على المكرونه ونقلبهم
نضع نص المكرونه فى الطاجن او الصنيه ونفردها
نضع الحشو ثم باقى المكرونه وتوضع باقى الصوص ونرش ملعقه بقسماط على الوش وقليل من السمن النباتى وتدخل فى فرن متوسطة الحراره بالهنا والشفا الشيف مارى توفيق بباوى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق