مكرونه بشامل صيامى
مقدمه من الشيف مارى توفيق
مقادير صوص البشامل الصيامى
٣ملعقه سمن نباتي
٣ملعقه دقيق
٣كوب لبن كريمر
كوب ونص شوربه خضار
ملعقه ملح
ملعقه فلفل
طريقه تحضير البشامل
يسيح الزبد فى إناء على النار يضاف الدقيق مع التحريك المستمر حتى يستوى يضاف الكريمر مع التقليب ثم يضاف البيون الخضار ويتبل بالملح والفلفل
مقادير المكرونه والحشو
كيلو مكرونه مقصوصه
٦ كوب بشامل
الحشو
كوب مشروم
٢ بصله
١ثمره باذنجان
٣ فلفل اللوان
كوب صلصه طماطم
ملح وفلفل
الطريقه
الحشو
تشوف البصل ويقطع الباذنجان كريهات ويحمر ويضاف على البصل يقطع المشروم ويضاف والفلفل الألوان ويضاف صلصه الطماطم
نقوم بسلق المكرونه لمده اربع دقايق ونصفيها
ونضيف كميه صوص الشامل على المكرونه ونقلبهم
نضع نص المكرونه فى الطاجن او الصنيه ونفردها
نضع الحشو ثم باقى المكرونه وتوضع باقى الصوص ونرش ملعقه بقسماط على الوش وقليل من السمن النباتى وتدخل فى فرن متوسطة الحراره بالهنا والشفا الشيف مارى توفيق بباوى
مقدمه من الشيف مارى توفيق
مقادير صوص البشامل الصيامى
٣ملعقه سمن نباتي
٣ملعقه دقيق
٣كوب لبن كريمر
كوب ونص شوربه خضار
ملعقه ملح
ملعقه فلفل
طريقه تحضير البشامل
يسيح الزبد فى إناء على النار يضاف الدقيق مع التحريك المستمر حتى يستوى يضاف الكريمر مع التقليب ثم يضاف البيون الخضار ويتبل بالملح والفلفل
مقادير المكرونه والحشو
كيلو مكرونه مقصوصه
٦ كوب بشامل
الحشو
كوب مشروم
٢ بصله
١ثمره باذنجان
٣ فلفل اللوان
كوب صلصه طماطم
ملح وفلفل
الطريقه
الحشو
تشوف البصل ويقطع الباذنجان كريهات ويحمر ويضاف على البصل يقطع المشروم ويضاف والفلفل الألوان ويضاف صلصه الطماطم
نقوم بسلق المكرونه لمده اربع دقايق ونصفيها
ونضيف كميه صوص الشامل على المكرونه ونقلبهم
نضع نص المكرونه فى الطاجن او الصنيه ونفردها
نضع الحشو ثم باقى المكرونه وتوضع باقى الصوص ونرش ملعقه بقسماط على الوش وقليل من السمن النباتى وتدخل فى فرن متوسطة الحراره بالهنا والشفا الشيف مارى توفيق بباوى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق