الجمعة، 20 مارس 2020

قطع الدجاج المقرمشه مقدمه من الشيف فاتن فريد

اعداد / هبه متولى
اسم الوصفه قطع الدجاج المقرمشه
مقدمه من شيف فاتن فريد
مده التحضير ١٠دقايق
مده الطهي ربع ساعه

المقادير
نصف كوب لبن
2 بيض
نص كوب زبادى
2 فص ثوم
ملعقة صغيرة ملح
نصف كيلو صدور دجاج
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة زعتر
5 ملعقة بقسماط ناعم
 ملعقة ونص نشا
ملعقة ونص دقيق
3 ملعقة دقيق ذرة
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير:
نضع فى طبق اللبن والبيض والزبادىوالثوم وملح ونقلبهم جيدا.
ونضع فى طبق أخر قطع صدور الدجاج وعليهم فلفل أسودو البابريكا والزعتر  ونقلبهم جيدا
نضيف فوق الدجاج صوص الزبادى ونستمر بالتقليب.
نغطيه بورق الاسترتش و نضعه فى التلاجه لمدة 3 ساعات يرتاح.
نضع فى طبق بقسماط مطحون والنشاوالدقيق ودقيق  الذره والبيكنج بودر ونقلبهم جيدا.
بعد ذلك تغلف قطع الدجاج بالخليط فى كل مكان.
ثم تقلي فى الزيت نضعهم فى طبق على مناديل ورق ونقدمها.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق