الاثنين، 20 أبريل 2020

الجلاش بحشو المهلبيه والمكسرات مقدم من الشيف ناجي الخواجه

صباح الفل يلا بينا نعمل جلاش على طريقه الخواجه
طريقه سهله جدا يلا بينا
مده التحضير 3 دقائق مده الطهى 30 دقيقه
لفه جلاش نص كيلو
كوب ونص سمنه سيحه
صنيه صغيره مقاس 24 الحشوات على حسب الرغبه
مكسرات سودانى جوز هند وزبيب مهلبيه ساده
اجيب الصنيه وارص فيها نص لفه الجلاش 
بدون دهان  ولو هحط الحشو اي ان كان وابدا اغطى بالباقي علي وش الصنيه ويتم تثنية الحرف للداخل
واضيف عليها السمنه السايحه ويتم تقطيعها بسكين حاد
وارش رشه مياه على الوش وهيا داخله الفرن
درجه حراره الفرن 190 ويكون لونها دهبي
وتطلع على العسل علي طول
 طريقه العسل
2كوب وربع ماء على  2كوب سكر على  معلقه جلوكوز
اول مايغلى احط ربع معلقه صغيره ملح ليمون
واسيبو يغلي لمده خمس دقايق
الشربات يكون بارد  .
 تحياتى الخواجه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق