السبت، 18 أبريل 2020

سويسرول جذع الشجره مقدم من الشيف مسعد الهواري

جاتوه جذع الشجرة 
المقادير
٥ بيضات
٨٠ جرام سكر خشن 
١٠٠ج جرام دقيق 
٤ جراك بيكنج بودر 
٣٠ جرام محسن جل 
٦٠ جرام مايه مثلجه
معلقه صغيره فانيليا 
ذره ملح 
الطريقه 
كل المقادير علي بعضها وضربها في العجان اوبمضرب علي اقصي سرعه لمده من ٨ الي ١٠ دقيقه  تدخل فرن علي الرف الأوسط درجه حراره ١٩٠ لمده ١٥ دقيقه 
لعمل الكريمه ٢٠٠ جرام كريم شانتيه 
٣٠ جرام لبن بودره 
٤٠ جرام كريم باتسييرى بودر
١٠٠ جرام سكر ناعم 
٣٠٠ جرام مياه مثلجه وثلج  مجروش يمكن أخذ جزء من الكريمه لعمل وردات وأضافه ٥٠ جرام مياه والخفق  من جديد
لعمل الجناش
٥٠٠ جرام شوكولاته مبشوره 
٢٠٠ جرام مياه اوحليب اوكريمه  لاني
٥٠ جرام كريم شانتيه 
٤٠ جرام زبده اوزيت 
بعد خفق الكريمه اجيب السويسرول ويفضل لفه وحفظه في الثلاجه  اوتغطيته جيدا يتم وضع بعض الجناش اوالنوتيلا اوالكاكاو علي جزء من الكريمه والحشو به  وتغليفه من الخارج بالكريمه ثم احضار الجناش بعد ان اصبح متماسك وصبه علي السويسرول ثم بشوكه اكل اعمل خطوط وعمل ورده ويوضع في الثلاجه ساعتين ويقدم بالهناء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق