السبت، 4 أبريل 2020

محشي ورق عنب

🌿   محشى ورق العنب🌿

مقدمه من الشيف: - مرمر

طريقتى فى حفظ ورق العنب
١/٢ كيلو ورق عنب بناتى
ماء مغلى
١/٢ معلقة ملح ليمون  او عصير ليمون كماده حافظه وتحافظ على لونه الاخضر الجميل
معلقة زيت زيتون ان وجد ( زيت الزيتون مع ملح الليمون بيعطى طعم ومزازه ولون ولمعان لمحشى ورق العنب)
نغسل ورق العنب جيدا ويصفى وفى حله على النار فيها ماء يغلى ثم انزل بورق العنب يدوب يغير لونه يقلب علشان ميتهريش منك  ثم ينشل ويضع فى مصفى يصفى  يبرد
بعد ما يبرد فى طبق اضع ورقه كبيره من ورق العنب على الجانب الخشن والناعم فوق طبعا اشيل العنقود ثم اضع ورقه ثانيه وهكذا اى ان اعمل كميه من ورق العنب فوق بعضه ثم الفه رول ثم اضغط عليه براحه علشان انزل الماء الزياده اللى فيه ثم احفظه فى كيس او طبق فل وبكدا مش هياخذ مكان فى الفريزر  وعند الاستخدام طلعى ورق العنب يفك وفكى الرول هيطلع معاكى ورقة العنب بسهوله
مع تحياتى مطبخ مرمر للاكل البيتى
💥 نبدا بسم الله ونعمل المحشى 💥
١/٢ كيلو رز
١/٢ كيلو ورق عنب
ربطة كزبرة
ربطة بقدونس
ربطة شبت
١/٢كيلو طماطم معصوره
4 بصلات كبار
معلقة صغيرة( ملح + كمون + فلفل اسود + نعناع ناشف) ١/٢معلقه كسبره ناشفه
رشه بهار لحمه
    ١/٢ كوب زيت
     عصير ليمون
قرن فلفل اخضر  حامى او بارد مبشور
4 فصوص توم

       🍀 ممكن نسبك المحشى 🍀
في حلة هنحط الزيت ونبشر البصل ونعصر الطماطم ونحطها عليهم ونص كمية التوابل
نسيب الطماطم تتسبك وتبرد
        🌱  او نعمله نى فى نى 🌱
🍀انا عملته نى فى نى🍀
نبشر البصل  مع قرن الفلفل الاخضر ونحط التوابل عليه وندعكها كويس وتكونى غسله الخضره ومتصفيه وغسله الارز ومتصفى نحط عليه البصل مع التوابل والزيت وعصير الطماطم والخضره ونقلب كوبس
ممكن تحطى فى قاع الحله عيدان ورق العنب يعطى مزازه او حطى شرايح من البطاطس والطماطم والبصل
 ونبتدى باسم الله  نلف المحشى خلى الجانب الناعه بره والخشن حطى فيه الارز ولفى صابع المحشى  ونرصه في الحلة (رصى المحشى عكس بعض علشان يستو كله مره واحده معنى حطى مره بالطول ومره بالعرض  ) حطى بين طبقات المحشى شرايح من التوم ( فص توم اقطعيه شرايح وحطيه على المحشى) وحطى بين كل طبقتين عصير ١/٢ ليمون وزعيها على المحشى

نجهز 2 كوب ماء  او شوربه مع صلصه طماطم مغلي مع معلقتين زيت ونصبهم على المحشى ولما يغلى نهدى النار لحين السوا  ثم يقدم وبألف هنا 🌟🌟🍅🌟🌟
لو مش حبه اليمون بلاش بس الليمون هيعطى مزازه لورق العنب

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق