الاثنين، 11 مايو 2020

بلح الشام مقدم من الشيف الخواجه ناجي

مساء الفل على اجمل أصدقاء تيجى نعمل مع بعض بلح الشام بطريقه سهله جدا يلا بينا
اجيب بوله صغير على النار احط فيها
كوب وربع ماء لو جرام 250   جرام
ربع كوب زيت لو جرام 50 جرام
يغلى على النار تمام وانزل ب
2 كوب دقيق لو جرام 250 جرام
واقلبهم بالمعلقه الخشب لحد ميبقا حته وحده
بعد كدا أهوى العجين لحد مايبرد
وانزل ب 3 بيضات بس
بيضه العجين يشربها انزل بالتانيه
العجين يشربها انزل  بال3 ورقه فانليا
بعد كدا اجيب القمع او الكيس الحلواني ومقاس البلبله 12او 14 تمام
اكون مجهز الزيت على نار هاديه جدا
وابدء اكسر في البلح ونار هاديه جدا
يبدء يطلع على وش الزيت اعلي النار وقلبهم براحه
لحد مياخود لون الذهبي واطفي النار
بعد 5 ثوانى اطلع البلح في الشربات أو السيرب
لمده 5 دقائق وطلع من الشربات على مصفي بعدها يضاف اللعسل
طريقه الشربات
2 كوب ماء مع نص كيلو سكر اول ما يغلي احط ربع معلقة
ملح ليمون خفيفه جدا واسيبو يغلى لمده عشر دقايق
تحياتى للجميع(الخواجه)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق