الاثنين، 15 مارس 2021

خبز الصوف مقدم من شيف ساميه حافظ

 

طريقة عمل خبز الصوف


مقدم من الشيف سامية حافظ


مدة التحضير ٢٠ دقيقة


مدة الطهى ٢٠ دقيقة


المقادير

2 كوب وثلاث ارباع كوب دقيق 

1 كوب إلا ربع حليب فاتر

3  ملعقة ونصف كبيرة سكر أبيض

نصف ملعقة صغيره ملح 

1 ملعقة ونصف صغيرة خميرة فورية

2  ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة طرية

بيضة


طريقة التحضير:-

الخطوة الأولى:

نحضر بولة كبيرة ونضيف فيها الدقيق ومعاه السكر والملح والخميرة بعدها نضيف البيضة في درجة حرارة الغرفة ومعاها الحليب الدافي.

الخطوة الثانية:

نعجن كل المكونات مع بعضها لمدة ٥ دقائق لحد ما تبقى متماسكة ومش بتلزق، نضيف السمنة ونعجن الي ان  تختلط كويس مع العجينة وتبقى قوامها ناعم.

الخطوة الثالثة:

تترك  العجينة تخمر في بولة لمدة ساعة في درجة حرارة الغرفة نخبط عليها شوية وبعديها نقطعها ٥ قطع متساوية ونشكلها على شكل كورة وبعدها نسيبها ترتاح لمدة ربع ساعة.

الخطوة الرابعة:

نفرد العجينة على شكل اسطوانة نقطعها بسكينة شرائح رفيعة من الطرف ونحط حشو الشيكولاتة  او اي حشوة تفضليها على الطرف التاني زي القطايف وبعدها نلف الاسطوانة.

الخطوة الخامسة:

نجيب صينية ونحط فيها ورقة زبدة ونرص العجينة عليها، ندهن العجينة بحليب وصفار بيض من على الوش وندخلها الفرن على درجة حرارة ١٧٠ لمدة ١٧ – ٢٠ دقيقة الي ان  تستوي من النص ومن الأطراف ويترك يبرد ويدهن بعسل أبيض ويقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق