المقادير:
٤ اكواب دقيق
٢ بيض
١/٢ كوب زبدة
١/٢ ٢ معلقة صغيرة خميرة فورية
١/٤ كوب سكر
١ كوب حليب دافئ
١/٢ معلقة صغيرة ملح
الحشوة:
١ كوب سكر بني
١٠٠ جرام زبدة
٣ معالق كبار قرفة
للاايسنج او الصوص:
١ كوب سكر بودرة
علبة جبنة كيري سبريد ٢٠٠ جرام
فانليا
معلقة حليب كبيرة
طريقة : التحضير
توضع الزبدة مع اللبن الدافي ونسيبها تسيح جوة اللبن بعد كدة نضربهم بالمضرب ضربة خفيفة ونحط الخميرة والسكر ونضربهم خفيف بعد كدة نحط البيض بيضة بيضة وفانيليا ونضرب بالمضرب وبعد كدة نحط الدقيق مع رشة الملح جزء جزء لحد ما يختلط بالمكونات ونعجن لمدة ٧ دقايق ونغطيها ونسيبها في مكان دافئ تخمر مش اقل من ساعة وبعد كدة نفردها علي شكل مستطيل ونخلي سمكها حوالي ٢سم وندهنها زبدة وسكر بني وقرفة ونلفها رول ونقطعها حتت عريضة ونسيبها تخمر نصف ساعة كمان وندخلها الفرن علي درجة حرارة ٢٠٠ لمدة ربع ساعة ونطلعها نحط عليها الصوص وبالهنا والشفا..
طريقة الصوص:
نحط الجبنة ونضربها بالمضرب كويس لحد ما تفك ونحط عليها السكر البودرة والفانيليا ومعلقة الحليب ونخلطهم كويس جدا ونحطوا علي السينابون روول وممكن نحط صوص كراميل او شيكولاتة وبالهنا والشفا...
مراجعه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق