السبت، 20 نوفمبر 2021

طريقة عمل الحمام محشي ارز مقدم من الشيف امينه رياض


 


مده التجهيز١٥ دقيقه


مده الطهي٤٥ دقيقه


المقادير


حمام

ارز مصري

زبده

بصل مفروم

ملح /فلفل/رشه جوزه الطيب

المارينيه

حليب/بودره زعفران/ملح/فلفل



الطريقه


تعلو الاول نقول ازاي نحضر الحمام نغسله كويس ونورقه يعني نفصل الجلد عن اللحم واوعي توسعي فتحه الحشو حاولي تشتغلي بهدؤ وبعد كدا ننقعه في ماءو دقيق وملح ونركنه لغايه مانعمل الخلطه نقطع الكبد والقوانص بتاعه الحمام ونشوحها في زبده والبهارات بتاعتنا وننزل بالبصل وبعد ما تصفر ننزل بالارز نشوحه شويه ونضيف ماء نصف كميه الارز ولما يتشرب نرفعه من عالنار ونسيبه يبرد

نشطف الحمام يا شطوره ونصفيه ونبتدي نحشيه تحت الجلد وتجويفه الداخلي والحوصله احشيه كويس ما يهمكيش وماتخافيش بناتي شاطرين امسكيه كتفيه ونكون بنغلي مايه فيها بهارتنا وبوكيه جارنيه(بصل/جزر/كرفس) ونسقطه نصف ساعه وبعدها ننشله من شوربته وندهنه بالحليب والكركم والبهارات بتاعتنا(ملح فلفل جوزه الطيب)ونحمره بقطعه زبده وياااارب بالف هنا


مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق