الأحد، 8 مايو 2022

طريقة عمل طاجين سبيط مقدم من الشيف منى التابعي


 


المقادير


كيلو سبيط متنضف ومتقطع

طماطم متقطعه مكعبات

فلفل رومي متقطع

عصير ليمونه


البهارات


- فلفل أسود : رشّة

- الكمون : رشّة

- بهار سمك : رشّة


كوب مياه

٢معلقه صلصه

 بقدونس حزمة (مفروم ناعم)

٢ عود من  الشبت

ثوم مفروم

بصله مفرومه

٢معلقه زيت

فلفل حار حسب الرغبه


الطريقه


اغسلي السبيط جيداً تحت ماء جاري وقطعيه أصابع أو مكعبات.

في حلة ع النار ضيفي الزيت يسخن ثم اضيفي البصلة واتركيها حتى تصفر.

ضعي السبيط ورشة فلفل أسود وشوحيه ثم ضعي الفلفل الرومي والليمون والبهارات وشوحيهم معاً.

ضعي الطماطم والبقدونس والشبت وقرن الفلفل الحار والثوم ثم عليهم والصلصة والماء واتركيهم على النار يغلي .

قومي بتسخين طاجن في الفرن سخنيه جيداً وهو فارغ ثم ضعي السبيط في الطاجن وأدخليه الفرن ليكمل سواه 

وبالف هنا

مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق