الجمعة، 27 أكتوبر 2017

اتشكن يوجرد او دجاج بالزبادى مشوى مقدمة من الشيف ايمان شلبى

اتشكن يوجرد  او دجاج بلزبادي مشوي
مقدم من الشبف / ايمان شلبي
وقت التحضير 10 دقائق
وقت الطهى 60 دقيقه
المقادير
دجاج مقطع  انصاف
كوب زبادي
 2ليمونه
 2ملعقه صلصه بيور
بصله مبشوره ناعم
معلاقتين كاتشب
ممعلقه مايونيز
ملح  وفلفل اسود
 ورق لورا  -حبهان مطحون
الطريقه
نغسل الفراخ جيدا بالماء والخل وعصير اليمون والدقيق و
تخلط مكونات التتبيله جيدا ونحط فيها الفراخ  بعد منشرح الاوراك والصدور حتي يتشرب اللحم التتبيله وتسبيها ساعة  في التبيلة   من الافضل 4 ساعات علي الاقل
وبعد كدة خديها علي فحم سخن تتشوي ما اطيبه واروعه
لومش متوفر شوايه فحم ضعيها في صنيه مدهونه معلقه سمن وغطيها بفويل لحد متنضج اكشفي الالومنيوم حتي تاخد لون وبلهنا
مقادير الارز البخاري الملون
كيلو ارز بسمتي مغسول ومنقوع
بصله مبشوره
 عود قرفه خشب لورا
4 ملاعق زيت نشوح البصل مع البهار
معلقه بودره زعفران
كاري كركم كسبره كمون ببريكا ثم ننزل بالشوربه وحتي يدخل في السوي هدي النار ثم نهلط لون احمر خاص بالارز للهنود وندوبه ونعمل خطوط وتترك حتي تجف مع الارز ثم يقلب ويقدم وبلهنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق