وصفه : فطاير زعتر ونعناع اخضر ع الطريقه الفلسطينيه
مقدم من : هند ابو السعود
مده التحضير : ٦٠ دقيقه
مده الطهي :٢٠ دقيقه
المقادير
كوب دقيق
ملعقه صغيره خميره مذابه ف ربع كوب ماء دافي
ملعقه صغيره ملح
ملعقتين زيت زيتون
رشه بابريكا
رشه سكر
مقدار ربع كوب نعناع طازج مقطع قطع صغيره
مقدار نصف فنجان زعتر
ماء للعجن
الطريقه
نخلط الدقيق مع الملح والسكر ثم نضيف اليه الخميره المذابه ف ربع كوب ماء دافي ونبدا العجن باضافه الماء شويه شويه ع حسب العجين ميحتاج ونستمر بالعجن حتي يتجانس الخليط ويصبح ناعم نتركه جانبيا لمده ٣٠ دقيقه
نجهز الزعتر والنعناع نخلطهم جيدا ونضيف زيت الزيتون عليهم
نجهز سطح مرشوش بالدقيق بفرد العجين نفرده جيدا ونقسمه قطع دائريه ونتركه مره اخري لمده ٢٠ دقيقه
ثم نفرده مره اخري ع سطع مرشوش بالدقيق ونفرده ع شكل مربع فردا جي،دا ونضع الخليط ع العجين ونغلقه ع هيئه ظرف ونفرده مره اخري بحيث تكون العجين رقيقه جدا ونضع حشو مره اخري ونغلقه مره اخري ع هيئه ظرف ونقوم باحضار صينه مدهونه زيت ونضع العجين ف فرن درجه حرارته ١٨٠ لمده ٢٠ دقيقه
نقدمه ف طبق التقديم ونزينه برشه بابريكا الف هنا وصحه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من : هند ابو السعود
مده التحضير : ٦٠ دقيقه
مده الطهي :٢٠ دقيقه
المقادير
كوب دقيق
ملعقه صغيره خميره مذابه ف ربع كوب ماء دافي
ملعقه صغيره ملح
ملعقتين زيت زيتون
رشه بابريكا
رشه سكر
مقدار ربع كوب نعناع طازج مقطع قطع صغيره
مقدار نصف فنجان زعتر
ماء للعجن
الطريقه
نخلط الدقيق مع الملح والسكر ثم نضيف اليه الخميره المذابه ف ربع كوب ماء دافي ونبدا العجن باضافه الماء شويه شويه ع حسب العجين ميحتاج ونستمر بالعجن حتي يتجانس الخليط ويصبح ناعم نتركه جانبيا لمده ٣٠ دقيقه
نجهز الزعتر والنعناع نخلطهم جيدا ونضيف زيت الزيتون عليهم
نجهز سطح مرشوش بالدقيق بفرد العجين نفرده جيدا ونقسمه قطع دائريه ونتركه مره اخري لمده ٢٠ دقيقه
ثم نفرده مره اخري ع سطع مرشوش بالدقيق ونفرده ع شكل مربع فردا جي،دا ونضع الخليط ع العجين ونغلقه ع هيئه ظرف ونفرده مره اخري بحيث تكون العجين رقيقه جدا ونضع حشو مره اخري ونغلقه مره اخري ع هيئه ظرف ونقوم باحضار صينه مدهونه زيت ونضع العجين ف فرن درجه حرارته ١٨٠ لمده ٢٠ دقيقه
نقدمه ف طبق التقديم ونزينه برشه بابريكا الف هنا وصحه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق