السبت، 28 أكتوبر 2017

بقسماط الفقش مقدمة من الشيف رشا سامى

اسم الوصفه /البقسمات الفقش
مقدمه من /رشا سامى
وقت التحضير /30دقيقه
وقت التسويه /15دقيقه
المقادير /
كيلو دقيق /100سمسم
كوب زيت
معلقه خميره
100جرام سكر  ورشه ملح
نص لتر ماء
قطعه بولش عباره عن (نص كوب دقيق وربع كوب ماء  7جرام خميره )
الطريقه /
اولا نعجن البولش ونسيبه شويه قبل الشغل
نحضر طبق ونضع الماء والسكر والبولش وكوب الا ربع زيت والخميره والملح ونقلب كويس وبعدين الدقيق ونعجن كويس وفى الاخر ربع كوب الزيت الباقى ونعحن لحد ماتشرب الزيت ونفردها على الرخامه 10دقايق ترتاح ونقطع ونفردها ونشكل صوابع رفيعه ونجيب السمسم ونبله بالماء ونحط على العجينه ونرصها فى صاج مدهون زيت وندخله الفرن على درجه حراره متوسطه وبالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهدهشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق